רולדת דבש ושקדים

חומרים:3 ביצים90 גרם סוכר40 גרם קמח40 גרם קורנפלורכף דבשקורט ציפורןקורט קינמוןמילוי:250 גרם קצפת מתוקהכפית דבש3 כפות סוכר50 גרם שקדים פרוסים מולבנים.אופן ההכנה:מפרידים את הביצים (חלמון חלבון) לשתי קערות.טורפים חלמונים עם 50 גרם סוכר בקערה מעל מים חמים, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה. מקציפים חלבונים למרנג עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת . מערבבים את שתי הקצפות בעדינות בקיפול עדין.מוסיפים את הדבש, ציפורן וקינמון. מנפים את הקמח והקורנפלור ומקפלים את החומרים היבשים לתוך התערובת. מורחים את התערובת על מגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ- 10 דקות.מרימים את נייר הפרגמנט מהתבנית ומנחים להתקרר. אופן הכנת המילוי בזמן שהתערובת באפיה:מקציפים את כל החומרים למרקם אחיד וחלק.מורחים את המלית על העוגה שהצטננה ומפזרים השקדים.מקפלים לכדי גליל תוך שחרור נייר הפרגמנט.קישוט: מריחת דבש ועליו פרוסות פירות החג לפי הטעם.

חומרים:
3 ביצים
90 גרם סוכר
40 גרם קמח
40 גרם קורנפלור
כף דבש
קורט ציפורן
קורט קינמון

מילוי:
250 גרם קצפת מתוקה
כפית דבש
3 כפות סוכר
50 גרם שקדים פרוסים מולבנים.

אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים (חלמון חלבון) לשתי קערות.
טורפים חלמונים עם 50 גרם סוכר בקערה מעל מים חמים, עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה.
מקציפים חלבונים למרנג עם יתרת הסוכר בקערה נפרדת .
מערבבים את שתי הקצפות בעדינות בקיפול עדין.
מוסיפים את הדבש, ציפורן וקינמון.
מנפים את הקמח והקורנפלור ומקפלים את החומרים היבשים לתוך התערובת.
מורחים את התערובת על מגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט.
אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ- 10 דקות.
מרימים את נייר הפרגמנט מהתבנית ומנחים להתקרר.

אופן הכנת המילוי בזמן שהתערובת באפיה:
מקציפים את כל החומרים למרקם אחיד וחלק.

מורחים את המלית על העוגה שהצטננה ומפזרים השקדים.
מקפלים לכדי גליל תוך שחרור נייר הפרגמנט.

קישוט:
מריחת דבש ועליו פרוסות פירות החג לפי הטעם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר