עוגת סילאן וקינמון

רוני ריבלין, השפית של קפה יפו – מסעדה בסגנון איטלקי-דגים-חלבי בלב שוק הפשפשים, מספרת: "אני מאוד אוהבת לתת מתנה אכילה ומתוקה לראש השנה. אבל מה עושים כשיש לכם משפחה מאוד גדולה, וכאשר דבש הוא מוצר כל כך יקר?לפני שנתיים נתקלתי במתכון הזה שמספק תחליף הולם לעוגת דבש ריחנית ועסיסית.יש לה צבע עמוק ומזמין, ריח משכר וטעם גן עדן. אני אופה עוגות קטנות ומכינה סלסלות מתוקות לכל המשפחה".המתכון מתאים ל-2 עוגות אינגליש קייק או לעוגה עגולה אחת או למאפינסחומרים:2.5 כוסות קמח1 שקית אבקת אפייה1/2 כפית סודה לשתיה4 ביצים3/4 כוס שמן קנולה (חשוב להשתמש בשמן קנולה בגלל הטעם הלא מורגש שלו)1.5 כוסות סוכר1 ורבע כוס סילאן1 כף קינמון (אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו ציפורן, אגוז מוסקט, וניל, ג'ינג'ר טרי)240 מ"ל קפה רותח (שמים בכוס גדולה מים חמים ומוסיפים 2 כפות גדושות של נס קפה)אופן ההכנה:מערבבים את כל היבשים ביחד (חוץ מסוכר) בקערת המיקסר. מערבבים שמן, ביצים, סוכר וסילאן בקערה נפרדת. תוך כדי סיבוב איטי של המיקסר מוסיפים את תערובת הביצים. כשהכל מעורבב מוסיפים את הקפה ב-3 פעמים. שופכים לתבנית שבחרתם ומפזרים מעט סוכר וקינמון מעל. אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות.קפה יפו, עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו, 03-5181988

רוני ריבלין, השפית של קפה יפו – מסעדה בסגנון איטלקי-דגים-חלבי בלב שוק הפשפשים, מספרת: "אני מאוד אוהבת לתת מתנה אכילה ומתוקה לראש השנה. אבל מה עושים כשיש לכם משפחה מאוד גדולה, וכאשר דבש הוא מוצר כל כך יקר?
לפני שנתיים נתקלתי במתכון הזה שמספק תחליף הולם לעוגת דבש ריחנית ועסיסית.
יש לה צבע עמוק ומזמין, ריח משכר וטעם גן עדן. אני אופה עוגות קטנות ומכינה סלסלות מתוקות לכל המשפחה".

המתכון מתאים ל-2 עוגות אינגליש קייק או לעוגה עגולה אחת או למאפינס

חומרים:
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
4 ביצים
3/4 כוס שמן קנולה (חשוב להשתמש בשמן קנולה בגלל הטעם הלא מורגש שלו)
1.5 כוסות סוכר
1 ורבע כוס סילאן
1 כף קינמון (אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו ציפורן, אגוז מוסקט, וניל, ג'ינג'ר טרי)
240 מ"ל קפה רותח (שמים בכוס גדולה מים חמים ומוסיפים 2 כפות גדושות של נס קפה)

אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים ביחד (חוץ מסוכר) בקערת המיקסר.
מערבבים שמן, ביצים, סוכר וסילאן בקערה נפרדת.
תוך כדי סיבוב איטי של המיקסר מוסיפים את תערובת הביצים.
כשהכל מעורבב מוסיפים את הקפה ב-3 פעמים.
שופכים לתבנית שבחרתם ומפזרים מעט סוכר וקינמון מעל.
אופים ב-160 מעלות כ-40 דקות.

קפה יפו, עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו, 03-5181988

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר