מעטפות בצק פילו במלית תפוחי עץ

מנה אחרונה המשלבת תפוחי עץ עם סירופ מתקתק, מעין "תפוח בדבש" בגוון אחר

מנה אחרונה המשלבת תפוחי עץ עם סירופ מתקתק, מעין "תפוח בדבש" בגוון אחר.

חומרים ל-38 יחידות:
6 תפוחי עץ גדולים גרני סמית
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס סירופ מייפל
50 גר' צימוקים
2 כפיות קינמון
2 כוסות יין אדום מתוק
20 עלי פילו גדולים
½1 כוסות פירורי ביסקוויטים או פירורי לחם

להברשה:
100 גר' חמאה (או מרגרינה), מומסת

להגשה:
סירופ מייפל
גלידת וניל

אופן ההכנה:
מקלפים את התפוחים, מנקים מליבה ופורסים דק מאוד.
מבשלים תפוחים, סוכר, סירופ מייפל, צימוקים, קינמון ויין בסיר על אש בינונית כ-25 דקות, עד שהתפוחים רכים והנוזלים מתאדים בחלקם.
מסננים את הנוזלים.
חותכים כל עלה פילו ל-4 חלקים.
מניחים עלה פילו על משטח עבודה, מברישים קלות בחמאה ומניחים עליו עלה נוסף.
מניחים במרכז כף פירורי ביסקוויטים וכף מהמלית.
סוגרים לצורת מעטפה או גליל, וחוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מסדרים את המעטפות ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בחמאה. אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד הזהבה.
מצננים, מזליפים מעל סירופ מייפל ומגישים עם כדור גלידה.

האתר של פסקל

צילום: דרור כץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר