חומרים ל- 4-5 סועדים:
שוק טלה מרינדו מופרד מהעצם
טימין
5-6 שיני שום
מלח גס, פלפל גרוס
לירקות שורש:
4 גזרים קלופים וחתוכים גס
3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
2 בטטות קטנות חתוכות לפלחים
1 בצל קלוף מחולק לרבעים
לרוטב:
גרעיני רימון מרימון בינוני
3 כפות דבש
3 כפות רכז רימונים
כוס בירה Double book בזלת
אופן ההכנה:
משמנים את שוק הטלה בשמן זית ומעסים, חורצים חריצים בעומק 3 ס"מ ומכניסים את השום.
מתבלים במלח גס, פלפל שחור וטימין ומניחים בתבנית אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 20 דקות.
מנמיכים את התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לעוד שעה ורבע.
לאחר שעה מוסיפים את ירקות השורש, מזגגים את הירקות ואת השוק וממשיכים לאפות עוד שעה.
הגשה:
מוציאים בזהירות את השוק וירקות השורש ומניחים על צלחת הגשה.
את תבנית האפייה מניחים על להבה, מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומצמצמים עד הסמיכות הרצויה.