שוק טלה ברימונים, דבש ובירה בזלת

חומרים ל- 4-5 סועדים:שוק טלה מרינדו מופרד מהעצםטימין5-6 שיני שוםמלח גס, פלפל גרוסלירקות שורש:4 גזרים קלופים וחתוכים גס3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים2 בטטות קטנות חתוכות לפלחים1 בצל קלוף מחולק לרבעיםלרוטב:גרעיני רימון מרימון בינוני3 כפות דבש3 כפות רכז רימוניםכוס בירה Double book בזלתאופן ההכנה:משמנים את שוק הטלה בשמן זית ומעסים, חורצים חריצים בעומק 3 ס"מ ומכניסים את השום.מתבלים במלח גס, פלפל שחור וטימין ומניחים בתבנית אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 20 דקות.מנמיכים את התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לעוד שעה ורבע.לאחר שעה מוסיפים את ירקות השורש, מזגגים את הירקות ואת השוק וממשיכים לאפות עוד שעה.הגשה:מוציאים בזהירות את השוק וירקות השורש ומניחים על צלחת הגשה.את תבנית האפייה מניחים על להבה, מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומצמצמים עד הסמיכות הרצויה.

חומרים ל- 4-5 סועדים:
שוק טלה מרינדו מופרד מהעצם
טימין
5-6 שיני שום
מלח גס, פלפל גרוס

לירקות שורש:
4 גזרים קלופים וחתוכים גס
3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים
2 בטטות קטנות חתוכות לפלחים
1 בצל קלוף מחולק לרבעים

לרוטב:
גרעיני רימון מרימון בינוני
3 כפות דבש
3 כפות רכז רימונים
כוס בירה Double book בזלת

אופן ההכנה:
משמנים את שוק הטלה בשמן זית ומעסים, חורצים חריצים בעומק 3 ס"מ ומכניסים את השום.
מתבלים במלח גס, פלפל שחור וטימין ומניחים בתבנית אפייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 20 דקות.
מנמיכים את התנור ל- 150 מעלות וממשיכים לעוד שעה ורבע.
לאחר שעה מוסיפים את ירקות השורש, מזגגים את הירקות ואת השוק וממשיכים לאפות עוד שעה.

הגשה:
מוציאים בזהירות את השוק וירקות השורש ומניחים על צלחת הגשה.
את תבנית האפייה מניחים על להבה, מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומצמצמים עד הסמיכות הרצויה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר