עוגת שמרים תפוחים

חומרים:1/2 קג' קמח כפרי או לבן רגיל10 גר' שמרים יבשים ( כף שטוחה) או 25 גר' שמרים טריים100 גר' סוכר חום כהה (1/2 כוס)כף קינמון אם רוצים1/2 כוס מים בערך2 ביצים MEDIUM90 גר' שמן קנולה (1/2 כוס)1/2 כף מלחאם הבצק יוצא יבש או קשה, תוסיפו מים לפני הצורך1/2 1 תפוחים גדולים – עם הקליפה – עדיף אדומים, כי זה יפה יותרלקישוט: אייסינג או אבקת סוכר ומים רותחיםאופן ההכנה:מערבבים קמח, שמרים, סוכר וקינמון.מגרדים 1/2 תפוח לגפרורים ומוסיפים לתערובת הקמח.מוסיפים מים, ביצים ושמן.מאזנים עם מים לפי הצורך.מוסיפים את המלח ומערבלים עד שמקבלים בצק אחיד וחלק במרקם של פלסטלינה.מכסים בניילון נצמד ומגבת ונותנים לנוח שעה.לשים את הבצק לכדור.לוקחים את הידיד של מברשת או כף עץ, נועצים אותו באמצע הבצק ומתחילים לסובב, כדי שייווצר חור באמצע הכדור.מכניסים לאט לאט את הידיים ומגדילים את החור עד שמתקבלת טבעת גדולה.מקמחים את הצד הפנימי של הטבעת ומכניסים כלי, למשל צנצנת גדולה של דבש, כדי שהטבעת תתפח ולשמור על החור.מכסים, ונותנים לתפוח כ- 20 דקות עד שהטבעת מכפילה את נפחה.חותכים את התפוח ל- 16 פלחים.חולצים בזהירות רבה את הצנצנת מהבצק שתפח.עם מספריים גוזרים בגזירה מהירה 16 חתכים יחסית עמוקים בטבעת.אחרי כל חתך מכניסים פלח של תפוח בחתך.מברישים פעמיים בביצה.אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו כ-30 דקות.מעבירים את העוגה על רשת עם נייר האפייה, כדי שלא תישבר ומקררים.מזליפים אייסינג על העוגה ומגישים. אפשר להכין את העוגה מראש ולהקפיא אותה. כדאי לקשט עם האייסינג אחרי ההפשרה.אייסינג:חלבון מביצה בינונית ובערך 300 גר' אבקת סוכר.מערבבים את הסוכר עם החלבון עד שמקבלים עיסה לבנה במרקם מספיק יציב כך שאפשר להזליף אותה בפסים.הכניסו את האייסינג לניילון עבה או שקית צלופן קטן, חתכו חור קטן בפינה והזליפו פסים על העוגה. קישוט אבקת סוכר:שימו ערמה גדולה של אבקת סוכר בקערה והוסיפו כמה כפיות של מים רותחים.ערבבו עד שמתקבלת עיסה נוזלית בצבע לבן שקוף. ככל שתוסיפו יותר מים, העיסה תהיה דלילה ושקופה יותר.וסיפו את המים הרותחים ממש לאט, עד שתקבלו את הסמיכות שאתם רוצים.רינה שביט, בריאנה, טל. [email protected]צילום עדי שביט, סטייליסטית ענת טופל

חומרים:
1/2 קג' קמח כפרי או לבן רגיל
10 גר' שמרים יבשים ( כף שטוחה) או 25 גר' שמרים טריים
100 גר' סוכר חום כהה (1/2 כוס)
כף קינמון אם רוצים
1/2 כוס מים בערך
2 ביצים MEDIUM
90 גר' שמן קנולה (1/2 כוס)
1/2 כף מלח
אם הבצק יוצא יבש או קשה, תוסיפו מים לפני הצורך
1/2 1 תפוחים גדולים – עם הקליפה – עדיף אדומים, כי זה יפה יותר

לקישוט:

 אייסינג או אבקת סוכר ומים רותחים

אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שמרים, סוכר וקינמון.
מגרדים 1/2 תפוח לגפרורים ומוסיפים לתערובת הקמח.
מוסיפים מים, ביצים ושמן.
מאזנים עם מים לפי הצורך.
מוסיפים את המלח ומערבלים עד שמקבלים בצק אחיד וחלק במרקם של פלסטלינה.
מכסים בניילון נצמד ומגבת ונותנים לנוח שעה.
לשים את הבצק לכדור.
לוקחים את הידיד של מברשת או כף עץ, נועצים אותו באמצע הבצק ומתחילים לסובב, כדי שייווצר חור באמצע הכדור.
מכניסים לאט לאט את הידיים ומגדילים את החור עד שמתקבלת טבעת גדולה.
מקמחים את הצד הפנימי של הטבעת ומכניסים כלי, למשל צנצנת גדולה של דבש, כדי שהטבעת תתפח ולשמור על החור.
מכסים, ונותנים לתפוח כ- 20 דקות עד שהטבעת מכפילה את נפחה.
חותכים את התפוח ל- 16 פלחים.
חולצים בזהירות רבה את הצנצנת מהבצק שתפח.
עם מספריים גוזרים בגזירה מהירה 16 חתכים יחסית עמוקים בטבעת.
אחרי כל חתך מכניסים פלח של תפוח בחתך.
מברישים פעמיים בביצה.
אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות טורבו כ-30 דקות.
מעבירים את העוגה על רשת עם נייר האפייה, כדי שלא תישבר ומקררים.
מזליפים אייסינג על העוגה ומגישים.
אפשר להכין את העוגה מראש ולהקפיא אותה. כדאי לקשט עם האייסינג אחרי ההפשרה.

אייסינג:
חלבון מביצה בינונית ובערך 300 גר' אבקת סוכר.
מערבבים את הסוכר עם החלבון עד שמקבלים עיסה לבנה במרקם מספיק יציב כך שאפשר להזליף אותה בפסים.
הכניסו את האייסינג לניילון עבה או שקית צלופן קטן, חתכו חור קטן בפינה והזליפו פסים על העוגה.

קישוט אבקת סוכר:
שימו ערמה גדולה של אבקת סוכר בקערה והוסיפו כמה כפיות של מים רותחים.
ערבבו עד שמתקבלת עיסה נוזלית בצבע לבן שקוף.
ככל שתוסיפו יותר מים, העיסה תהיה דלילה ושקופה יותר.
וסיפו את המים הרותחים ממש לאט, עד שתקבלו את הסמיכות שאתם רוצים.

רינה שביט, בריאנה, טל. 054-2025269
[email protected]


צילום עדי שביט, סטייליסטית ענת טופל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר