סלט איטריות בנוסח תאילנדי

חומרים: לסלט: 1 חבילת איטריות אורז רחבות (200 ג') 1 גזר 1 מלפפון 3-2 גבעולים של בצל ירוק לרוטב: 5 כפות טחינה, או חמאת בוטנים מדוללת במעט מים 6 כפות רוטב סויה קיקומן 3 כפות דבש 5 כפות שמן 1 כף שמן שומשום Flavor 1 כפית תערובת שבעת התבלינים S&B לקישוט: ¼ כוס כוסברה קצוצה 2 כפות שומשום קלוי (או בוטנים קלויים קצוצים) אופן ההכנה: מרתיחים סיר בינוני עם מים וכפית מלח, ומניחים בו את איטריות האורז. מבשלים כ-2 דקות, או עד שהאיטריות מוכנות. אין לבשל יתר על המידה.שוטפים במים קרים ומסננים היטב. בעזרת האצבעות מפרידים בין האיטריות. אם משתמשים באיטריות רגילות (פטוצ'יני), מבשלים לפי ההוראות על גבי האריזה. מוסיפים מלפפון, גזר ובצל ירוק. מערבבים יחד את החומרים לרוטב וטורפים. יוצקים על הסלט ומערבבים היטב. מקשטים בכוסברה, בוטנים או שומשום. במידה ומכינים מראש, יוצקים את הרוטב לפני ההגשה. לגיוון ניתן להוסיף לסלט עוף מבושל חתוך לרצועות, קוביות טופו מטוגנות, אפונה, או פרחי בקורולי מאודים.

חומרים:
לסלט:
1 חבילת איטריות אורז רחבות (200 ג')
1 גזר
1 מלפפון
3-2 גבעולים של בצל ירוק

לרוטב:
5 כפות טחינה, או חמאת בוטנים מדוללת במעט מים
6 כפות רוטב סויה קיקומן
3 כפות דבש
5 כפות שמן
1 כף שמן שומשום Flavor
1 כפית תערובת שבעת התבלינים S&B

לקישוט:
¼ כוס כוסברה קצוצה
2 כפות שומשום קלוי (או בוטנים קלויים קצוצים)

אופן ההכנה:
מרתיחים סיר בינוני עם מים וכפית מלח, ומניחים בו את איטריות האורז.
מבשלים כ-2 דקות, או עד שהאיטריות מוכנות. אין לבשל יתר על המידה.
שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
בעזרת האצבעות מפרידים בין האיטריות. אם משתמשים באיטריות רגילות (פטוצ'יני), מבשלים לפי ההוראות על גבי האריזה.
מוסיפים מלפפון, גזר ובצל ירוק.
מערבבים יחד את החומרים לרוטב וטורפים.
יוצקים על הסלט ומערבבים היטב.
מקשטים בכוסברה, בוטנים או שומשום.
במידה ומכינים מראש, יוצקים את הרוטב לפני ההגשה.

לגיוון ניתן להוסיף לסלט עוף מבושל חתוך לרצועות, קוביות טופו מטוגנות, אפונה, או פרחי בקורולי מאודים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר