חומרים:
לציר:
½ ק"ג גרונות או כנפי עוף
3-4 גבעולי בצל ירוק
1 גבעול למון גראס מעוך
1 כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורר
1 שן שום פרוסה
2 כפות רוטב סויה קיקומן
חומרים למנה:
4 נתחי חזה עוף
קורט תערובת שבעת התבלינים S&B
חצי צרור עלי כוסברה קצוצה
300 ג' עלי מנגולד, ללא הגבעול הקשה
כוס פרחי ברוקולי קטנים
500 ג' איטריות טריות ארוכות ורחבות, או איטריות יבשות
לקישוט:
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקיקות
צרור כוסברה קצוצה דק
1 כף רוטב סויה קיקומן
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר את חומרי הציר. מוסיפים ליטר מים ומרתיחים.
מנמיכים את האש, ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה.
מדי פעם מסירים את הקצף העכור מעל פני המים.
מעסים את העוף במעט שמן וקמצוץ תבלין.
מחממים היטב מחבת פסים (או מחבת כבדה אחרת).
צולים את נתחי העוף שתי דקות מכל צד, עד שהם מוכנים, אך עדיין עסיסיים.
מעבירים את העוף לקרש חיתוך, ונותנים לו להתקרר 3 דקות.
חותכים את העוף לפרוסות אלכסוניות בעובי 1 ס"מ.
חולטים את הירקות בציר הרותח, עד שהם נעימים לנגיסה.
מוציאים מן הסיר ושומרים בצד.
מבשלים את האיטריות בסיר אחר עם מים רותחים ומלח במשך 2 דקות (איטריות יבשות יש לבשל לפי הוראות היצרן).
מסננים את האיטריות ומחלקים לארבע קעריות מרק עמוקות.
מסדרים את הירקות על האיטריות, ומעליהן את פרוסות העוף.
מפזרים מלמעלה את הפלפלים והכוסברה.
ממלאים את הקעריות בציר החם.
מוסיפים לכל קערה מעט רוטב סויה ומיץ לימון, ומגישים מייד.