החומרים:
חבילת פסטה Mezzi Paccheri או פסטה דומה
1/2 ק"ג סרדינים טריים בגודל בינוני
2 כפות רסק עגבניות.
6 עגבניות שרי טריות חתוכות לחצאים
4 שיני שום קצוצות
1/3 כוס שמן זית
3 פלפלוני צ'ילי
מעט מלח
עלי פטרוזיליה קצוצים
אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את השום בשמן הזית עד שמזהיב.
מוסיפים לסיר את העגבניות החתוכות והסרדינים, מנמיכים את האש ומטגנים במשך מספר דקות עד שהסרדינים מוכנים.
מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המלח ופלפלוני הצ'ילי ומבשלים במשך כ- 5 דקות.
מבשלים את הפסטה אל-דנטה.
מורידים את הפסטה מהאש, מסננים את המים, ומעבירים לסיר עם הרוטב.
מערבבים בעדינות , כדי שלא לשבור את הסרדינים, ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
המתכון מהאתר האיטלקי של ג'אקומו www.giacomo.net