שפצלה

חומרים ל- 10 מנות:10 ביצים5 חלמונים3/4 כפות מים קרים4 כוסות קמחמעט אגוז מוסקט מגורר מלחל-100 גרם חמאת פוצ'יני ושמן כמהין:2 כפות פיטריות פורצ'יני מושרות במים חמים2 כפות שמן מתמצית פיטריות כמהין אופן ההכנה:לטרוף ביצים, מים ותבלינים. להוסיף את הקמח ולטרוף בעזרת כף עץ כ-10 דקות. להניח ל-20 דקות מנוחה. להביא לרתיחה מים עם מלח בסיר פסטה. בעזרת קרש שפצלה ידני להכין אטריות, ולהכניס למים או מסננת "נוקלי" רומנית. לבשל עד שהאטריות צפות, לקרר במי קרח ולסנן. יש לטחון במעבד מזון את הפטריות עם השמן, 100 גר' חמאה ומעט מלח, עד לקבלת משחה חלקה. להגשה: להקפיץ אטריות שפצלה במעט חמאת פורצ'יני פטריות, ולהניח בתחתית צלחת עמוקה. להניח מעל השפצלה סלק וכף גדושה רוטב יין אדום.

חומרים ל- 10 מנות:
10 ביצים
5 חלמונים
3/4 כפות מים קרים
4 כוסות קמח
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח

ל-100 גרם חמאת פוצ'יני ושמן כמהין:
2 כפות פיטריות פורצ'יני מושרות במים חמים
2 כפות שמן מתמצית פיטריות כמהין

אופן ההכנה:
לטרוף ביצים, מים ותבלינים. להוסיף את הקמח ולטרוף בעזרת כף עץ כ-10 דקות. להניח ל-20 דקות מנוחה.
להביא לרתיחה מים עם מלח בסיר פסטה.
בעזרת קרש שפצלה ידני להכין אטריות, ולהכניס למים או מסננת "נוקלי" רומנית.
לבשל עד שהאטריות צפות, לקרר במי קרח ולסנן.
יש לטחון במעבד מזון את הפטריות עם השמן, 100 גר' חמאה ומעט מלח, עד לקבלת משחה חלקה.

להגשה:
להקפיץ אטריות שפצלה במעט חמאת פורצ'יני פטריות, ולהניח בתחתית צלחת עמוקה.
להניח מעל השפצלה סלק וכף גדושה רוטב יין אדום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר