ניוקי תפוחי אדמה

המרכיבים:600 גרם תפוחי אדמה אדומים (מסוג דזירה) או כל תפוח אדמה עמילני אחר250-200 גרם קמח 1 ביצהמלח לפי טעם אופן ההכנה: מניחים את תפוחי האדמה על קליפתם בסיר גדול עם מים קרים. מרתיחים ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהם מתרככים. מסננים את המים, קולפים את הקליפה, ומועכים למחית כשתפוחי אדמה עדיין חמים. מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצה, המלח וחלק מהקמח, ולשים בעדינות עד קבלת בצק (מידת הלחות של תפוחי האדמה קובעת את כמות הקמח הנדרש לקבלת בצק חלק ולא דביק). יוצרים מהבצק נקניקים ארוכים. חותכים לפרוסות באורך של כ-2 ס"מ, ובעזרת מזלג לוחצים לחיצה קלה על גבי הניוקי. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. מכניסים חלק מהניוקי. ברגע שהם צפים, הם מוכנים. מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומעבירים לקערת הגשה בה יש הרוטב. חוזרים על הפעולה ומבשלים כך את שאר הניוקי.

המרכיבים:
600 גרם תפוחי אדמה אדומים (מסוג דזירה) או כל תפוח אדמה עמילני אחר
250-200 גרם קמח
1 ביצה
מלח לפי טעם

אופן ההכנה:
מניחים את תפוחי האדמה על קליפתם בסיר גדול עם מים קרים. מרתיחים ומבשלים ברתיחה עדינה עד שהם מתרככים.
מסננים את המים, קולפים את הקליפה, ומועכים למחית כשתפוחי אדמה עדיין חמים.
מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצה, המלח וחלק מהקמח, ולשים בעדינות עד קבלת בצק (מידת הלחות של תפוחי האדמה קובעת את כמות הקמח הנדרש לקבלת בצק חלק ולא דביק).
יוצרים מהבצק נקניקים ארוכים. חותכים לפרוסות באורך של כ-2 ס"מ, ובעזרת מזלג לוחצים לחיצה קלה על גבי הניוקי.
מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. מכניסים חלק מהניוקי. ברגע שהם צפים, הם מוכנים.
מוציאים בעזרת כף מחוררת, ומעבירים לקערת הגשה בה יש הרוטב. חוזרים על הפעולה ומבשלים כך את שאר הניוקי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר