מצרכים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
30 גרם חמאה
1 שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת לבישול)
מעט פלפל אדום חריף
1/4 כוס וודקה פרפקט
סלסלה קטנה של עגבניות שרי אדומות, חצויות
500 גרם פסטה קצרה, למשל: פנה
מלח ופלפל
להגשה: גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
ממיסים חמאה. מטגנים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את העגבניות החצויות.
מטגנים עד שכמעט כל המיצים מתאדים. מערבבים מדי פעם ומעט "מועכים" את העגבניות להוצאת המיצים.
מוסיפים וודקה פרפקט ושמנת מתוקה.
מוסיפים פלפל אדום חריף (לפי הטעם), מלח ופלפל שחור גרוס.
מבשלים מעט עד להסמכה קלה.
בינתיים מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה. מסננים את הפסטה.
מעבירים לקערה עמוקה ויוצקים מעל את הרוטב.
מגישים מייד עם פרמזן.