פתיתים משודרגים

ל- 8-10 סועדים:חומרים:חצי ק"ג פתיתים 1 בצל בינוני קצוץ או פרוס דק 2 עגבניות יפות חתוכות לקוביות גזר אחד גדול חתוך למקלונים כוס וחצי מרק ירקות צח או עוף צח (אם לא, אפשר לבשל במים, אך אז חשוב להוסיף מלח ופלפל. אפשר אבקת מרק – מומלץ ללא מונוסודיום) 2 כפות דבש כף גדושה סויה כף שטוחה של רוטב צ'ילי מתוקפרי טרי או מיובש לבחירה (תאנים, משמש, מנגו, אוכמניות – וכל העולה על הדעת למתיקות וטוויסט) אופן ההכנה:מבשלים את הפתיתים במים רותחים חצי בישול – עד שהם חצי רכים.מסננים. בסיר מזהיבים את הבצל עם מעט שמן או חמאה. מוסיפים את הגזר ונותנים גם לו להתרכך מעט. מוסיפים העגבניות ואז ממליחים ומפלפלים מעט.מוסיפים את הפתיתים שבושלו למחצה ומערבבים היטב. מוסיפים את שתי הכוסות של מרק הירקות, או מרק העוף הטרי, או מאבקת מרק (אפשר גם בטעם בצל למי שאוהב מתובל יותר).על אש קטנה נותנים לנוזלים להיספג בפתיתים. כשאין יותר נוזלים מוסיפים את הדבש, הסויה והצ'ילי. טועמים ומשפרים טעמים.מוסיפים את הפרי הטרי או המיובש שבחרנו חתוך קטן. למי שאוהב – מומלץ להוסיף עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם פטרוזליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום, טימין). לאכול חם.מומלץ ליד קציצות טובות, שניצל או ממולאים עמוסי כל טוב. ואם אין בבית, אפשר להתקשר לסיון ולהזמין אוכל ביתי. סיון גולדברג – שפית, טל. 052-4044250, 09-7963907

ל- 8-10 סועדים:

חומרים:
חצי ק"ג פתיתים
1 בצל בינוני קצוץ או פרוס דק
2 עגבניות יפות חתוכות לקוביות
גזר אחד גדול חתוך למקלונים
כוס וחצי מרק ירקות צח או עוף צח (אם לא, אפשר לבשל במים, אך אז חשוב להוסיף מלח ופלפל. אפשר אבקת מרק – מומלץ ללא מונוסודיום)
2 כפות דבש
כף גדושה סויה
כף שטוחה של רוטב צ'ילי מתוק
פרי טרי או מיובש לבחירה (תאנים, משמש, מנגו, אוכמניות – וכל העולה על הדעת למתיקות וטוויסט)

אופן ההכנה:
מבשלים את הפתיתים במים רותחים חצי בישול – עד שהם חצי רכים.
מסננים.
בסיר מזהיבים את הבצל עם מעט שמן או חמאה.
מוסיפים את הגזר ונותנים גם לו להתרכך מעט.
מוסיפים העגבניות ואז ממליחים ומפלפלים מעט.
מוסיפים את הפתיתים שבושלו למחצה ומערבבים היטב.
מוסיפים את שתי הכוסות של מרק הירקות, או מרק העוף הטרי, או מאבקת מרק (אפשר גם בטעם בצל למי שאוהב מתובל יותר).
על אש קטנה נותנים לנוזלים להיספג בפתיתים.
כשאין יותר נוזלים מוסיפים את הדבש, הסויה והצ'ילי.
טועמים ומשפרים טעמים.
מוסיפים את הפרי הטרי או המיובש שבחרנו חתוך קטן.
למי שאוהב – מומלץ להוסיף עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם פטרוזליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום, טימין).
לאכול חם.
מומלץ ליד קציצות טובות, שניצל או ממולאים עמוסי כל טוב.
ואם אין בבית, אפשר להתקשר לסיון ולהזמין אוכל ביתי.

סיון גולדברג – שפית, טל. 052-4044250, 09-7963907

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר