ל-4 אנשים
חומרים:
1 חבילה ספגטי שטוח – מבושלת, מסוננת ומשומנת
20 יח' עגבניות שרי – שטופות וחצויות
20 יח' זיתי קלמטה מגולענים
1 חבילה טוב טעם
מלח, פלפל שחור גרוס, סומק
חומרים לרוטב אליאוליו:
9 שיני שום פרוסות
20 עלי אורגנו טרי (2 גבעולים קטנים)
1 יח' צ'ילי אדום טרי – פרוס
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים מחבת גדולה או ווק על אש בינונית.
ומוסיפים את שמן הזית וכל חומרי הרוטב.
מטגנים מעט תוך ערבוב מתמשך בכף עץ כ-3 דקות.
מוסיפים למחבת את הספגטי ומערבבים היטב כ-2 דקות.
מוסיפים למחבת את העגבניות, התבלינים וזיתי הקלמטה.
ממשיכים לערבב ולפזר את כל החומרים באופן שווה כ-5 דקות.
מעבירים את הספגטי מהמחבת לקערת הגשה.
מפוררים ומפזרים את גבינת הטוב טעם (בעזרת הידיים, קצת נדבק לא נורא) על כל שטח פני הספגטי, ומגישים מייד.
המלצת השף:
ניתן לערבב את הספגטי במחבת עם מלקחיים.
ניתן להוסיף גבינה צהובה בסגנון הולנדי של "מחלבת טרה" מגורדת, בנוסף לגבינת טוב טעם.
ניתן להחליף את הצ'ילי בפלפל גמבה.
צילום: שי אפגין