פסטה עם שמנת, סלמון מעושן ואפונה

חומרים:500 ג' פסטה מבושלת.100 גרם סלמון מעושןתבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט – לפי הטעם¼ כוס אפונה קפואה, מופשרת1 כוס שמנת מתוקה1 כף קמח¼ כוס יין לבןעירית קצוצה לקישוטכף חמאהאופן ההכנה:מחממים חמאה במחבת ומקפיצים בו את הסלמון.מוסיפים תבלינים וקמח ומערבבים כ-15 שניות.פותחים את הרביכה ע"י יין לבן, מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מבשלים 5 דקות נוספות, מורידים מהאש ומוסיפים אפונה ועירית.מקפיצים עם הפסטה ומגישים מייד.אם אתם באמת רוצים להשקיע ולהפוך את הארוחה למעדן, הנה מתכון לפסטה ביתית:חומרים לבצק פסטה:500 גרם קמח דורום6 ביצים1 כף שמן זיתכפית מלחמספר טיפות מים מיםלבצק ירוקמוסיפים לחומרי הבצק 300 גרם תרד חלוט, סחוט וקצוץ, במקום 3 הביצים.לבצק סגולמוסיפים לחומרי הבצק 200 גרם סלק מבושל טחון ומסונן, במקום 3 הביצים.אופן ההכנה:שמים במעבד מזון או בקערה את כל החומרים (את המים מוסיפים בהדרגה) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.משטחים כמה שיותר את הבצק על משטח, או משתמשים במכונת פסטה (מומלץ). שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח, "תדמור"

חומרים:
500 ג' פסטה מבושלת.
100 גרם סלמון מעושן
תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט – לפי הטעם
¼ כוס אפונה קפואה, מופשרת
1 כוס שמנת מתוקה
1 כף קמח
¼ כוס יין לבן
עירית קצוצה לקישוט
כף חמאה

אופן ההכנה:
מחממים חמאה במחבת ומקפיצים בו את הסלמון.
מוסיפים תבלינים וקמח ומערבבים כ-15 שניות.
פותחים את הרביכה ע"י יין לבן, מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש, טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
מבשלים 5 דקות נוספות, מורידים מהאש ומוסיפים אפונה ועירית.
מקפיצים עם הפסטה ומגישים מייד.

אם אתם באמת רוצים להשקיע ולהפוך את הארוחה למעדן, הנה מתכון לפסטה ביתית:

חומרים לבצק פסטה:
500 גרם קמח דורום
6 ביצים
1 כף שמן זית
כפית מלח
מספר טיפות מים מים
לבצק ירוק
מוסיפים לחומרי הבצק 300 גרם תרד חלוט, סחוט וקצוץ, במקום 3 הביצים.
לבצק סגול
מוסיפים לחומרי הבצק 200 גרם סלק מבושל טחון ומסונן, במקום 3 הביצים.

אופן ההכנה:
שמים במעבד מזון או בקערה את כל החומרים (את המים מוסיפים בהדרגה) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
משטחים כמה שיותר את הבצק על משטח, או משתמשים במכונת פסטה (מומלץ).

שף שבי בכר הוא מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח, "תדמור"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר