פטוצ'יני שעועית שחורה

חומרים ל- 4 סועדים:1 קילו פסטה פטוצ'יני איכותית (מומלץ ברילה או דה צ'קו)1 קילו שעועית שחורה1 קילו עגבניות טריות – עדיפות לעגבניות תמר (בערך 8 עגבניות)זעתר טרינענע טריה0.5 קילו גבינה בולגרית קשה ומלוחהשמן זית איכותי6 שיני שום טריאופן ההכנה:להשרות את השעועית כ- 12 שעות במים פושרים.לבשל את השעועית על אש קטנה למשך 3 שעות, כאשר היא מכוסה במים לכל אורך הבישול.במקביל יש לחלוט את העגבניות, לקלפן (מים רותחים) ולחתוך אותן לקוביות קטנות.לבשל את הפסטה כ-5-6 דקות במים רותחים.לחמם שמן זית בסיר, ולטגן קלות את שיני השום חצויות לשניים.להוסיף לסיר את קוביות העגבניות החתוכות, מלח ים, פלפל שחור גרוס גס ועלי זעתר טריים.לבשל על אש נמוכה כחצי שעה, תוך ערבוב, עד קבלת מרקם סמיך.להוסיף סוכר לפי הטעם על מנת להמתיק את חמיצות העגבניותלהוסיף לסיר הרוטב את השעועית המבושלת, לאחר סינונה מן המים, ואת הפסטה, לאחר הבישול.לחלק את המנות לצלחות הגשה יפות, לגרד גבינה בולגרית ועלי נענע קצוצים מעל כל מנה

חומרים ל- 4 סועדים:
1 קילו פסטה פטוצ'יני איכותית (מומלץ ברילה או דה צ'קו)
1 קילו שעועית שחורה
1 קילו עגבניות טריות – עדיפות לעגבניות תמר (בערך 8 עגבניות)
זעתר טרי
נענע טריה
0.5 קילו גבינה בולגרית קשה ומלוחה
שמן זית איכותי
6 שיני שום טרי

אופן ההכנה:
להשרות את השעועית כ- 12 שעות במים פושרים.
לבשל את השעועית על אש קטנה למשך 3 שעות, כאשר היא מכוסה במים לכל אורך הבישול.
במקביל יש לחלוט את העגבניות, לקלפן (מים רותחים) ולחתוך אותן לקוביות קטנות.
לבשל את הפסטה כ-5-6 דקות במים רותחים.
לחמם שמן זית בסיר, ולטגן קלות את שיני השום חצויות לשניים.
להוסיף לסיר את קוביות העגבניות החתוכות, מלח ים, פלפל שחור גרוס גס ועלי זעתר טריים.
לבשל על אש נמוכה כחצי שעה, תוך ערבוב, עד קבלת מרקם סמיך.
להוסיף סוכר לפי הטעם על מנת להמתיק את חמיצות העגבניות
להוסיף לסיר הרוטב את השעועית המבושלת, לאחר סינונה מן המים, ואת הפסטה, לאחר הבישול.
לחלק את המנות לצלחות הגשה יפות, לגרד גבינה בולגרית ועלי נענע קצוצים מעל כל מנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר