רביולי 4 גבינות בעגבניות ובזיליקום

רכיבים ל-4 מנות:450 גרם דפי פסטה (אפשר לרכוש מוכנים בפסטה דלה קזה או להכין לפי המתכון המצורף)ביצהלמילוי:100 גרם ריקוטה50 גרם פרמז'ן מגורר50 גרם גבינת עיזים50 גרם גאודהמלחפלפלאגוז מוסקטלרוטב:חצי סלסלה עגבניות שרי נקיות וחצויות לחצי8 עלי בזיליקום קצוציםרבע כפית סוכרמלח ופלפל4 כפות שמן זיתאופן ההכנה:להכנת בצק פסטה: מערבבים 1 ק"ג קמח דורום סימולינה ו-10 ביצים עד לקבלת בצק חלק. מרדדים במכונת פסטה עד לקבלת דפי בצק בעובי הרצוי.הכנת המילוי: מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.מכינים את הרביולי: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים מעט קמח על משטח עבודה. פורשים עליו את עלי הבצק. בסכין, כוס או חותכן פסטה גלי, קורצים מהעלים ריבועים, משולשים או עיגולים אחידים. מניחים במרכז מחצית מצורות הבצק כפית וחצי מתערובת המילוי. בעזרת מברשת מטבח – מושחים את שולי הבצק בביצה ומניחים מעל חתיכת בצק נוספת. מהדקים היטב לאורך השוליים.מסדרים את הרביולי על תבנית מקומחת.מכינים רוטב: מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את עגבניות השרי, הבזיליקום והסוכר. מקפיצים את העגבניות במשך כ-4 דקות עד שהן מגירות מיצים אך עדיין שומרות על צורתן. מוסיפים מלח ופלפל שחור. מבשלים את הרביולי: מרתיחים מים בסיר גדול עד לבעבוע רב. מוסיפים כפית מלח. מבשלים את הרביולי במשך כ-5 דקות, מסננים ומבשלים דקה נוספת יחד עם הרוטב. מפזרים מעל פרמז'ן מגורר ומגישים.פסטה דלה קזהצילום איתיאל ציון

רכיבים ל-4 מנות:
450 גרם דפי פסטה (אפשר לרכוש מוכנים בפסטה דלה קזה או להכין לפי המתכון המצורף)
ביצה

למילוי:
100 גרם ריקוטה
50 גרם פרמז'ן מגורר
50 גרם גבינת עיזים
50 גרם גאודה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט

לרוטב:
חצי סלסלה עגבניות שרי נקיות וחצויות לחצי
8 עלי בזיליקום קצוצים
רבע כפית סוכר
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
להכנת בצק פסטה:
מערבבים 1 ק"ג קמח דורום סימולינה ו-10 ביצים עד לקבלת בצק חלק.
מרדדים במכונת פסטה עד לקבלת דפי בצק בעובי הרצוי.

הכנת המילוי:
מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

מכינים את הרביולי:
מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה. פורשים עליו את עלי הבצק.
בסכין, כוס או חותכן פסטה גלי, קורצים מהעלים ריבועים, משולשים או עיגולים אחידים. מניחים במרכז מחצית מצורות הבצק כפית וחצי מתערובת המילוי.
בעזרת מברשת מטבח – מושחים את שולי הבצק בביצה ומניחים מעל חתיכת בצק נוספת.
מהדקים היטב לאורך השוליים.
מסדרים את הרביולי על תבנית מקומחת.

מכינים רוטב:
מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את עגבניות השרי, הבזיליקום והסוכר.
מקפיצים את העגבניות במשך כ-4 דקות עד שהן מגירות מיצים אך עדיין שומרות על צורתן. מוסיפים מלח ופלפל שחור.

מבשלים את הרביולי:
מרתיחים מים בסיר גדול עד לבעבוע רב. מוסיפים כפית מלח.
מבשלים את הרביולי במשך כ-5 דקות, מסננים ומבשלים דקה נוספת יחד עם הרוטב. מפזרים מעל פרמז'ן מגורר ומגישים.

פסטה דלה קזה

צילום איתיאל ציון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר