ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
מתכונים, מסעדות, בתי קפה, יין, ספרי בישול ועוד
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מתכונים - סלטים
מתכונים לסוכות
מתכונים - סלטים

סלט גזר מרוקאי

מאת גיל חובב / חברת שמן


ונא לא להתבלבל עם הגזר המרוקאי המבושל: כאן מדובר בסלט רענן, עסיסי, בוהק בצבעי כתום-אדום-צהוב ובעיקר שונה לגמרי מהסלט המתקתק המוכר מהמטבח המוסדי. כאן הסיפור שונה לגמרי: הטעם חמוץ-חריף, והמרקם גס בהרבה.

החומרים הדרושים
1 ק"ג גזר
3-4 בצלים ירוקים
1 לימון
חצי פלפל חריף טרי
חופן עלי כוסברה או פטרוזיליה
רבע כוס שמן זית כתית מעולה של "עץ הזית בריאות מהטבע"
מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
1. קולפים את הגזרים וקוצצים לחתיכות בגודל פרק של זרת. חשוב לא לרסק את הגזר בפומפייה אלא לחתוך לחתיכות שיהיה כיף ללעוס. הכי קל לחתוך את הגזר בדיסקית פריסת הצ'יפס במעבד מזון. שמים בקערה.

2. קוצצים את הבצלים הירוקים (חלק לבן וירוק) ומוסיפים לקערה.

3. מנקים את הפלפל החריף מזרעים וקרומים לבנים (שם טמונה החריפות העוקצת), קוצצים דק ומוסיפים לקערה.

4. שוטפים את הלימון היטב במים וסבון. חוצים ונפטרים מהזרעים. סוחטים ומוסיפים את המיץ לקערה. קוצצים את שני חצאי הלימון הסחוטים הכי דק שאפשר ומוסיפים לקערה.

5. מוסיפים מלח, פלפל ושמן זית ומערבבים.

הסלט הזה נשמר במקרר היטב לפחות שלושה ימים. למען האמת הוא טעים יותר למחרת הכנתו, כשהלימון "בישל" מעט את הגזר. את הכוסברה (או הפטרוזיליה) יש להוסיף רק לפני ההגשה.









    

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©
מנות ראשונות
מרקים
דגים
עוף
בשר
תוספות
דלי שומן
פסטה
סלטים
ירקות
פשטידות
קינוחים
מאפים
עוגות
משקאות
אחרים