סלט אמרנט סלק ואגסים

המצרכים100 גר' אמרנט (סוג של דגן)4 סלקים4 אגסים, חתוחים לגפרורים2 בצלצלי שלוט (בצלי אביב), חתוכים לגפרוריםלרוטב2 כפות לואיזה קצוצה גס2 כפות שמן זית כתיתחצי כפית שמן סומסום1 כפית רוטב סויה איכותי1 כף חומץ אורזמלח ופלפל לפי הטעם2 כפות גרעיני חמניותאופן ההכנה1. ממלאים סיר גדול ב 4 כוסות מים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האמרנט ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 40 דקות על אש בינונית. מורידים מהאש ומקררים.2. מכניסים את הסלק (שלם, בקליפתו) לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד שניתן להסיר את הקליפה במשיכה. מקררים במי קרח במשך כ 15 דקות. מקלפים וחותכים לגפרורים.3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל את גרעיני החמניות.

המצרכים
100 גר' אמרנט (סוג של דגן)
4 סלקים
4 אגסים, חתוחים לגפרורים
2 בצלצלי שלוט (בצלי אביב), חתוכים לגפרורים

לרוטב
2 כפות לואיזה קצוצה גס
2 כפות שמן זית כתית
חצי כפית שמן סומסום
1 כפית רוטב סויה איכותי
1 כף חומץ אורז
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות גרעיני חמניות

אופן ההכנה
1. ממלאים סיר גדול ב 4 כוסות מים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האמרנט ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 40 דקות על אש בינונית. מורידים מהאש ומקררים.

2. מכניסים את הסלק (שלם, בקליפתו) לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד שניתן להסיר את הקליפה במשיכה. מקררים במי קרח במשך כ 15 דקות. מקלפים וחותכים לגפרורים.

3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל את גרעיני החמניות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר