המצרכים
100 גר' אמרנט (סוג של דגן)
4 סלקים
4 אגסים, חתוחים לגפרורים
2 בצלצלי שלוט (בצלי אביב), חתוכים לגפרורים
לרוטב
2 כפות לואיזה קצוצה גס
2 כפות שמן זית כתית
חצי כפית שמן סומסום
1 כפית רוטב סויה איכותי
1 כף חומץ אורז
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות גרעיני חמניות
אופן ההכנה
1. ממלאים סיר גדול ב 4 כוסות מים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האמרנט ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 40 דקות על אש בינונית. מורידים מהאש ומקררים.
2. מכניסים את הסלק (שלם, בקליפתו) לסיר, מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד שניתן להסיר את הקליפה במשיכה. מקררים במי קרח במשך כ 15 דקות. מקלפים וחותכים לגפרורים.
3. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל את גרעיני החמניות.