החומרים הדרושים להכנת 5 מנות
2 כוסות בורגול מושרה במים כ- 30 דקות, שטוף ומסונן
4 גזרים קלופים, קוביות
2 בצלים קוביות
זר שמיר קצוץ
4 כפות חמוציות מיובשות, או צימוקים
3 כפות שמן זית בטעם פירותי עשיר
3 כפות דבש מפרחי הדרים (או דבש מפרחי בר)
1 כפית קינמון
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה
1. שמים את השמן והדבש בסיר רחב, מחממים מעט
2. מוסיפים בצל ומאדים תוך ערבוב עד שקיפות
3. מוסיפים גזר, מלח וקינמון, מערבבים כ 2 דקות
4. מוסיפים שליש כוס מים ומנמיכים להבה. מכסים ל-5 דקות
5. מוסיפים את הבורגול, החמוציות, ומערבבים.
6. מכסים ומבשלים עוד כ-5 דקות
7. מוסיפים שמיר וצנוברים, מתקנים תיבול.
8. מכסים, מכבים להבה ומניחים לעמוד עוד כ 10 דקות.