חומרים:
3 חבילות פטרוזיליה
½ חבילה עלי נענע
4 גבעולי בצל ירוק
4 כפות גדושות של בורגול טחון גס
½ כוס שמן זית כתית
½ כוס לימון כפית קטנה מלח (לפי הטעם)
1 לימון מקולף קצוץ דק (לשמור על הקליפה הלבנה)
אופן ההכנה:
קוצצים את עלי הנענע והבצל הירוק דק מאוד, משרים אותם כ-4 שעות בשמן זית.
קוצצים את שלוש החבילות הפטרוזיליה בסכין חדה (לא במעבד מזון). משרים את הבורגול במים פושרים לכחצי שעה ומסננים היטב. שופכים את הנענע ובצל עם השמן זית על הפטרוזיליה, מוסיפים את הבורגול ואת החצי כוס לימון, כפית המלח ומערבבים היטב עם כף.
מוסיפים לימון ומלח לפי הטעם. מעטרים בחתיכות הלימון הקצוץ.
המלצה:
יש אפשרות להוסיף סומק חמוץ לעיטור, או רימונים.