סום טאם – סלט פפאיה

המצרכים: 1/2 ק"ג פפאיה אורגנית ירוקה קלופה8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כ- 6 ס"מ12 עגבניות שרי חצויות4 שיני שום בינוניות פלפל צ´ילי אדום כ-20 גר´ בוטנים קלויים קצוצים6 כפות נאם פלה (רוטב דגים) מיץ מלימון וחצי8 כפיות סוכראופן ההכנה:חורצים את הפפאיה לאורך בסכין, וחותכים לרצועות דקות בעזרת קולף. במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את הלוביה והצ´ילי הפרוס, וכותשים קלות למחצה. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון, וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים. המתכון מאתר "מזרח ומערב – מרכז לקולינריה אסיאתית"www.eastwest-food.co.il

המצרכים:
1/2 ק"ג פפאיה אורגנית ירוקה קלופה
8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כ- 6 ס"מ
12 עגבניות שרי חצויות
4 שיני שום בינוניות
פלפל צ´ילי אדום
כ-20 גר´ בוטנים קלויים קצוצים
6 כפות נאם פלה (רוטב דגים)
מיץ מלימון וחצי
8 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
חורצים את הפפאיה לאורך בסכין, וחותכים לרצועות דקות בעזרת קולף.
במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את הלוביה והצ´ילי הפרוס, וכותשים קלות למחצה.
מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים).
מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון, וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.
מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.


המתכון מאתר "מזרח ומערב – מרכז לקולינריה אסיאתית"
www.eastwest-food.co.il


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר