סלט אנטיפסטי ולבנה

רכיבים:ויניגרט דבש: 30 גר' דבש 40 מל' חומץ בלסמי 8 גר' שום כתוש טרי 60 מל' מיץ לימון 40 גר' כף חרדל חלק 4 גר' מלח 2 גר' פלפל שחור גרוס 300 מל' שמן זית סלט אנטיפסטי ולבנה 110 גר' עלי חסה ותערובת עלי ובייבי 80 גר' חציל קלוי20 מל' שמן זית150 גר' פלפל קלוי120 גר' לבנה80 גר' פטריות20 גר' צנוברים60 מל' ויניגרט דבש (לפי הוראות ההכנה)אופן ההכנה:תחילה יש להכין את רוטב הויניגרט:מערבבים היטב את כל החומרים פרט לשמן. מוסיפים מעט מהשמן וטורפים חזק.ממשיכים לטרוף את התערובת, תוך כדי הוספת השמן, עד לקבלת רוטב אחיד.הכנת סלט אנטיפסטי ולבנה:שמים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום הכתוש, ולפני שמשחים מוסיפים את היין הלבן. מוסיפים את החצילים והפלפלים הקלויים וכן את הצנובר.ממשיכים לחמם על אש קטנה עד התאדות כמעט מלאה של הנוזלים. מכבים את האש.בינתיים מתבלים את החסה והעלים ברוטב הויניגרט, ומסדרים בצורת פירמידה. מזלפים מלמעלה לבנה.בעזרת כפית יוצרים גומה בלבנה וזולפים בה מעט שמן זית ושלושה-ארבעה צנוברים קלויים. מאבקים במעט זעתר.מסדרים תחילה את החצילים מסביב, אחר-כך הפלפלים ולבסוף הפטריות והצנובר, באופן שווה על הסלט.

רכיבים:
ויניגרט דבש:
30 גר' דבש
40 מל' חומץ בלסמי
8 גר' שום כתוש טרי
60 מל' מיץ לימון
40 גר' כף חרדל חלק
4 גר' מלח
2 גר' פלפל שחור גרוס
300 מל' שמן זית

סלט אנטיפסטי ולבנה
110 גר' עלי חסה ותערובת עלי ובייבי
80 גר' חציל קלוי
20 מל' שמן זית
150 גר' פלפל קלוי
120 גר' לבנה
80 גר' פטריות
20 גר' צנוברים
60 מל' ויניגרט דבש (לפי הוראות ההכנה)

אופן ההכנה:
תחילה יש להכין את רוטב הויניגרט:
מערבבים היטב את כל החומרים פרט לשמן.
מוסיפים מעט מהשמן וטורפים חזק.
ממשיכים לטרוף את התערובת, תוך כדי הוספת השמן, עד לקבלת רוטב אחיד.

הכנת סלט אנטיפסטי ולבנה:
שמים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות עד להשחמה קלה.
מוסיפים את השום הכתוש, ולפני שמשחים מוסיפים את היין הלבן.
מוסיפים את החצילים והפלפלים הקלויים וכן את הצנובר.
ממשיכים לחמם על אש קטנה עד התאדות כמעט מלאה של הנוזלים.
מכבים את האש.
בינתיים מתבלים את החסה והעלים ברוטב הויניגרט, ומסדרים בצורת פירמידה. מזלפים מלמעלה לבנה.
בעזרת כפית יוצרים גומה בלבנה וזולפים בה מעט שמן זית ושלושה-ארבעה צנוברים קלויים.
מאבקים במעט זעתר.
מסדרים תחילה את החצילים מסביב, אחר-כך הפלפלים ולבסוף הפטריות והצנובר, באופן שווה על הסלט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר