סלט תפוחי אדמה ומלפפון בנוסח יפני

סלט תפוחי אדמה קר היא מנה עם טעם עדין וקטיפתי, המוגשת ביפן לצד בירה צוננת או סאקי.מצרכים:3 תפוחי אדמה לבישול בגודל בינונימלפפון בגודל 10 ס"מ1 גזר קטן1 בצל ירוק קטן1 ביצהמלח ופלפל3/4 כוס מיונזאופן ההכנה: מרתיחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים (אפשר לבדוק את רמת הרכות על ידי תקיעת מזלג בתפו"א ללא כל התנגדות).מרתיחים גם את הגזר והביצה עד שתתקשה.בינתיים פורסים את המלפפון והבצל דק-דק ומפזרים עליהם מעט מלח. יש לתת להם לשבת במשך 10 דקות או יותר, עד שהירקות מפרישים את המיצים שלהם ונפטרים מכל הנוזלים כדי שלא יפגעו במרקם הסלט.כאשר תפוחי אדמה והגזר מוכנים, יש לקלף אותם כל עוד הם חמים ונחתכים בקלות.אפשר להיעזר במגבת מטבח להחזקת הירקות. חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות ופורסים את הגזר.מערבבים עם מעט מלח ופלפל ומניחים להצטנן.מקלפים את הביצה הקשה וקוצצים אותה דק.כאשר תערובת תפוחי האדמה והגזר מתקררת לטמפרטורת החדר, מערבבים את הבצל מלפפון והביצה.עם המיונז.מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד רגע ההגשה (לפחות למשך שעה בקירור).

סלט תפוחי אדמה קר היא מנה עם טעם עדין וקטיפתי, המוגשת ביפן לצד בירה צוננת או סאקי.

מצרכים:
3 תפוחי אדמה לבישול בגודל בינוני
מלפפון בגודל 10 ס"מ
1 גזר קטן
1 בצל ירוק קטן
1 ביצה
מלח ופלפל
3/4 כוס מיונז

אופן ההכנה:
מרתיחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים (אפשר לבדוק את רמת הרכות על ידי תקיעת מזלג בתפו"א ללא כל התנגדות).
מרתיחים גם את הגזר והביצה עד שתתקשה.
בינתיים פורסים את המלפפון והבצל דק-דק ומפזרים עליהם מעט מלח.
יש לתת להם לשבת במשך 10 דקות או יותר, עד שהירקות מפרישים את המיצים שלהם ונפטרים מכל הנוזלים כדי שלא יפגעו במרקם הסלט.
כאשר תפוחי אדמה והגזר מוכנים, יש לקלף אותם כל עוד הם חמים ונחתכים בקלות.
אפשר להיעזר במגבת מטבח להחזקת הירקות.
חותכים את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות ופורסים את הגזר.
מערבבים עם מעט מלח ופלפל ומניחים להצטנן.
מקלפים את הביצה הקשה וקוצצים אותה דק.
כאשר תערובת תפוחי האדמה והגזר מתקררת לטמפרטורת החדר, מערבבים את הבצל מלפפון והביצה.עם המיונז.
מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד רגע ההגשה (לפחות למשך שעה בקירור).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר