סלט סינטה, ויניגרט פטריות מאיטאקי

לארבעה סועדיםמרכיבים:600 גרם סינטה מנוקה משומן25 גרם פטריות מאיטאקי יבשות300 גרם פטריות שיטאקי טריות2 פלפלים אדומים טריים2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי1 ליים4 כפות שמן זיתחופן עלי כוסברה טרייהמלח פלפל צ'ילי טחון אופן ההכנה: משרים את פטריות המאיטאקי ב- 100 מ"ל מים חמים למשך 30 דקות. מסננים, סוחטים היטב את פטריות המאיטאקי אל מי ההשריה. משליכים את הפטריות, ומוסיפים לנוזלי המאיטאקי את מיץ וגרדת הליים. קולפים ומגרדים את הג'ינג'ר אל ויניגרט המאיטאקי. מתבלים במלח וצ'ילי טחון לפי הטעם.פורסים את הסינטה לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. מסירים את הגרעינים מהפלפלים ופורסים אותם לרצועות בעובי 1 ס"מ. מסירים לפטריות השיטאקי את המחצית הראשונה של הרגל וחותכים לרצועות בעובי 0.5 ס"מ.מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה, ומטגנים בשתי כפות משמן הזית את פרוסות הסינטה כדקה מכל צד. מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ. מוסיפים שתי כפות שמן זית למחבת החמה ומטגנים תוך כדי ערבוב את רצועות הפלפלים ופטריות השיטאקי במשך כשתי דקות.יוצקים למחבת את ווינגרט המאיטאקי ומסירים מהאש. הגשה: מערבבים בקערת הגשה את רצועות הסינטה עם הפלפלים, השיטאקי וויניגרט המאיטאקי. מעטרים בעלי הכוסברה ומגישים בטמפרטורת החדר.לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בירה היינקןצילום: בועז לביא

לארבעה סועדים

מרכיבים:
600 גרם סינטה מנוקה משומן
25 גרם פטריות מאיטאקי יבשות
300 גרם פטריות שיטאקי טריות
2 פלפלים אדומים טריים
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
1 ליים
4 כפות שמן זית
חופן עלי כוסברה טרייה
מלח
פלפל צ'ילי טחון

אופן ההכנה:
משרים את פטריות המאיטאקי ב- 100 מ"ל מים חמים למשך 30 דקות.
מסננים, סוחטים היטב את פטריות המאיטאקי אל מי ההשריה.
משליכים את הפטריות, ומוסיפים לנוזלי המאיטאקי את מיץ וגרדת הליים.
קולפים ומגרדים את הג'ינג'ר אל ויניגרט המאיטאקי.
מתבלים במלח וצ'ילי טחון לפי הטעם.
פורסים את הסינטה לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ.
מסירים את הגרעינים מהפלפלים ופורסים אותם לרצועות בעובי 1 ס"מ.
מסירים לפטריות השיטאקי את המחצית הראשונה של הרגל וחותכים לרצועות בעובי 0.5 ס"מ.
מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה, ומטגנים בשתי כפות משמן הזית את פרוסות הסינטה כדקה מכל צד.
מעבירים לקרש חיתוך וחותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.
מוסיפים שתי כפות שמן זית למחבת החמה ומטגנים תוך כדי ערבוב את רצועות הפלפלים ופטריות השיטאקי במשך כשתי דקות.
יוצקים למחבת את ווינגרט המאיטאקי ומסירים מהאש.

הגשה:
מערבבים בקערת הגשה את רצועות הסינטה עם הפלפלים, השיטאקי וויניגרט המאיטאקי.
מעטרים בעלי הכוסברה ומגישים בטמפרטורת החדר.

לצד המנה ממליץ השף יאיר יוספי על בירה היינקן

צילום: בועז לביא

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר