עוגיות קרמל ושקדים חגיגיות לפסח

מצרכים ל- 30 עוגיות:לבצק:200 גרם קמח מצה100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור1 -2 כפיות מים קרים2 חלמונים3 כפות סוכר דמררה200 גרם חמאה קרהלקרמל: כוס סוכרחבילת שמנת מתוקהכף חמאהחפיסת שקדים קלויים 'סוגת' (מסדרת הקרוקנטים)אופן ההכנה:להכנת הבצק:מכניסים את החומרים פרט לחמאה למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות ומתקבל כדור בצק. לא לערבב יותר מדי, רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור. לעטוף את כדור הבצק בשקית ניילון ולקרר לשעה לפחות.להכנת הקרמל:בסיר ממיסים את הסוכר בחמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.להכנת העוגיות:מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי חצי סנטימטר. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.מוציאים מהתנור, מצננים כ- 5 דקות.כשהבצק עדיין חם שופכים מעל את הקרמל החם. מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי, בעוד הבצק חם.צילום: דן פרץ

מצרכים ל- 30 עוגיות:
לבצק:
200 גרם קמח מצה
100 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
1 -2 כפיות מים קרים
2 חלמונים
3 כפות סוכר דמררה
200 גרם חמאה קרה

לקרמל:
כוס סוכר
חבילת שמנת מתוקה
כף חמאה
חפיסת שקדים קלויים 'סוגת' (מסדרת הקרוקנטים)

אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
מכניסים את החומרים פרט לחמאה למעבד המזון ומפעילים במהירות איטית.
מוסיפים לתערובת קוביות מהחמאה עד שהן נבלעות ומתקבל כדור בצק.
לא לערבב יותר מדי, רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק נדבק ניתן להוסיף מעט קורנפלור.
לעטוף את כדור הבצק בשקית ניילון ולקרר לשעה לפחות.

להכנת הקרמל:
בסיר ממיסים את הסוכר בחמאה עד שהסוכר נמס לגמרי, מזהיב ונעשה נוזלי.
מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים קלות לקבלת תערובת קרמית.

להכנת העוגיות:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח של נייר פרגמנט לעלה מרובע בעובי חצי סנטימטר.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור, מצננים כ- 5 דקות.
כשהבצק עדיין חם שופכים מעל את הקרמל החם.
מפזרים שקדים וחותכים לעוגיות בגודל הרצוי, בעוד הבצק חם.

צילום: דן פרץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר