כ-15 גלילות
חומרים למעטפת:
5 פרוסות פסטרמה רומנית או פסטרמה בדבש טהור של "הוד לבן"
לסלט:
1 אבוקדו גדול ומוצק חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים ירוקים שלמים, קצוצים
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
3 פרוסות פסטרמה מקסיקנית של "עוף טוב" חתוכות לקוביות
1/2 כוס צנוברים קלויים
2 כפות חמוציות
2 כפות שמן זית או קנולה
1 כף מיץ לימון
1 כף סילאן
1 כף חרדל
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לבסיס (אופציונלי):
8 פרוסות לחם
או 1 טורטיה
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים בעדינות את כל רכיבי הסלט.
את פרוסות הפסטרמה פורסים ל-3 רצועות שוות.
מגלגלים כל אחת מן הרצועות לגלילה, ממלאים בסלט ונועצים קיסם במרכז הגלילה על מנת לשמור על צורתה.
מפרוסות הלחם או הטורטיה קורצים עיגולים בקוטר של 4-5 ס"מ.
מניחים את הגלילה מעל ומגישים.
צילום מורג ביטון