מצרכים:
2 חזה עוף
1 עלה סלרי
1 גזר
1 בצל
1עלה דפנה
אופן ההכנה:
לחתוך את הירקות לקוביות.
להניח את כל המצרכים בסיר עם מים ולהביא לרתיחה.
להנמיך את האש לחום בינוני ולבשל כ- 15 דקות.
להוציא להניח בצד להתקרר.
מצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס שקדים לבנים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף פלפל חלפיני חתוך גס
1/2 כוס נענע
2 אבוקדו – אופציונלי
אופן ההכנה:
לחמם את השמן במחבת.
להוסיף את השקדים למספר דקות בזהירות.
מיד להוציא מהאש, ולצקת את מיץ לימון מעל.
לחתוך את העוף כשעודנו חם לקוביות.
להוסיף את החלפיניו, הנענע, מלח ופלפל לפי הטעם ולהגיש.
תוספת לסלט – פטריות:
2 סלסלות פטריות – כחצי קילו
לאדות בתוך סיר עם 2 כוסות מים
להוסיף 1/2 כוס חומץ – עדיפות לחומץ עדין כגון תפוחים
להוסיף 1 בצל חתוך, 1 עלה דפנה ומלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
להביא לידי רתיחה ולבשל על אש בינונית כ- 25 דקות.
להוציא, לסנן, ולהוסיף לסלט העוף.
טיפ:
הטכניקה החשובה היא לערבב את הכל כשזה עדיין חמים, כדי שהטעמים יספגו.