מתכון ל-6 מנות
חומרים:
1/2 (כ-120 גרם) סלסלה של עגבניות שרי תמר
1/2 סלסלה עגבניות שרי שוקולד (חומות)
1/2 סלסלה עגבניות שרי צהובות
1/2 סלסלה עגבניות שרי
3 עגבניות שטח גדולות אדומות קשות שלא ראו מקרר
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום פרוסות
מלח ים
פלפל שחור גרוס
לרוטב:
3-4 כפות חומץ יין אדום משובח
3-4 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
אופן ההכנה:
חשובה מאוד טריות העגבניות לסלט זה, כלומר העגבניות חייבות להיות קשיחות ולא רכות, עם ריח אופייני של עגבנייה.
לשטוף את העגבניות היטב.
את עגבניות השרי לחצות לאורכן או באמצע עין הגבעול עם סכין חדה מאוד.
להוסיף את הבצל הסגול.
לתבל ממש לפני ההגשה .
אופציה לסלט חלבי:
תוספת גבינת פטה, בולגרית, ברינזה, או כל גבינה קשה אחרת .
צילום שי בן אפרים