לכמה מנות/סועדים: 6
חומרים
600 גרם סינטה נקייה
1 ק"ג מלח גס
9 תאנים סגולות בשלות- חתוכות לרבעים
2 כוסות רוקט
1 כוס נבט חמניה
6 פרוסות לחם שאור (עדיף בן כמה ימים).
שמן זית עדין באיכות גבוהה
אופן ההכנה
כובשים את הבשר (כדאי להכין יום מראש): מניחים את הסינטה על ניילון נצמד ועוטפים במלח משני הצדדים, משתמשים בכל כמות המלח.
עוטפים את הסינטה היטב בניילון הנצמד, שמים בכלי עמוק ומקררים כשש שעות.
אחרי כ-6 שעות מוציאים את הנתח, מסלקים את המלח, שוטפים בעדינות במים קרים ומייבשים במגבת מטבח היטב.
בעזרת סכין פריסה פורסים את הסינטה לפרוסות דקיקות ככל האפשר.
מכינים ברוסקטות: מחממים מחבט פסים (או גריל) ושחים את הלחם בשמן זית וקולים דקה-שתיים מכל צד, שומרים בצד.
אופן ההגשה
שוברים את הברוסקטות לפיסות בגודל שניים שלושה ס"מ בקערה, מוסיפים את התאנים הבשר והעלים, זולפים שמן זית ומפזרים מעט מלח גס. מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.
"מעריב גורמה קיץ 2006"