אגסים בציפוי פריך

אגסים בציפוי פריך בגרסת המזרח הרחוק, וגם בגרסה מתוקה כקינוח. מתכון של שף חגי לרנר

אגסים בציפוי פריך, מלוח או מתוק. שף חגי לרנר
אגסים בציפוי פריך, מלוח או מתוק. שף חגי לרנר
 

מצרכים (לשתי מנות) :

3 אגסי אנג'ו חתוכים לפלחים

לבלילה:

80 גר' קמח

60 גר' קמח תפוחי אדמה

5 גר' אבקת אפיה

קורט מלח

1 כף שמן ניטרלי

130 גר' מים

לרוטב תאילנדי:

2 כפות רוטב דגים תאילנדי

1 כף מים

1 כף  סוכר חום דמררה

1 כף מיץ ליים או לימון

1 שן שום כתושה

1 יח' פלפל צ'ילי טרי

לגרסה מתוקה:

כמה כפות סירופ מייפל איכותי

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר קטן לטיגון עמוק.

במקביל מערבבים בקערה בינונית את החומרים לבלילה חלקה ואחידה – אמורה להיות יחסית סמיכה, אין צורך לדלל.

מערבבים בקערה את כל חומרי המטבל התאילנדי. הרוטב דליל ואמור להיות חמוץ-מתוק-מלוח וחריף מעט.

בודקים שהשמן חם (180 מעלות), על ידי טיגון מעט מהבלילה – מוודאים כי צפה מיד על פני השמן.

טובלים את פלחי האגסים בבלילה היטב ומעבירים לשמן בקבוצות קטנות. מטגנים עד הזהבה.

מגישים את האגסים בליווי הרוטב התאילנדי כחטיף בתחילת ארוחה או עם רוטב מייפל כקינוח.

יובל בר-נר – איש האגסים, מייצג את מועצת האגסים האמריקאית בישראל, ומציג את המתכון יחד עם השף חגי לרנר.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה