אגס סינייה – אגס ממולא בשר טחון וטחינה

יום האגסים הבינלאומי מתקיים מדי שנה ב- 1 בדצמבר ביוזמת מועצת מגדלי האגסים האמריקאית שמייצגת 16,000 מגדלי אגסים במדינות אורגון וושינגטון בצפון מערב ארה"ב. יובל בר-נר "איש האגסים מציע מתכון ייחודי לישראל שמשלב את הסנייה המזרח תיכונית עם אגסים טריים

יוצקים מעל האגסים הממולאים מהטחינה. אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות לערך
יוצקים מעל האגסים הממולאים מהטחינה. אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות לערך

 חומרים ל-5 מנות

5 אגסים בשלים

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

500 גרם בקר או טלה טחון

½ כפית בהרט

¼ כפית קינמון

60 גרם צנוברים

מלח ופלפל

טחינה מוכנה לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים במחבת בשמן זית את הבצל הקצוץ עם הצנוברים עד הזהבה.

מוסיפים את הבשר הטחון ומממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר מבושל ומפורר.

מתבלים תוך כדי בתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.

מצננים את התערובת.

חוצים אגסים לאורכם, מנקים מהליבה והגרעינים ומוציאים גם מעט מבשר האגס כדי ליצור גומה למילוי.

מחלקים את המלית בין כל האגסים וממלאים.

יוצקים מעל מהטחינה.

אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות לערך.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה