חומרים ל-5 מנות
5 אגסים בשלים
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
500 גרם בקר או טלה טחון
½ כפית בהרט
¼ כפית קינמון
60 גרם צנוברים
מלח ופלפל
טחינה מוכנה לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים במחבת בשמן זית את הבצל הקצוץ עם הצנוברים עד הזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון ומממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהבשר מבושל ומפורר.
מתבלים תוך כדי בתבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.
מצננים את התערובת.
חוצים אגסים לאורכם, מנקים מהליבה והגרעינים ומוציאים גם מעט מבשר האגס כדי ליצור גומה למילוי.
מחלקים את המלית בין כל האגסים וממלאים.
יוצקים מעל מהטחינה.
אופים בתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות לערך.