אוזני המן במילוי שקדים ושוקולד בלונדי

מתכון של נטלי לוין עבור רגע מתוק של עלית ושוקולד פרה לאוזני המן זהובות במילוי קרם שקדים ושוקולד בלונדי שקדים עם בצק פריך נמס בפה ואבקת סוכר לקישוט. זמן הכנה כולל שעתיים

אופים האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שמזהיבות. שומרים בכלי סגור עד שבוע. צילום וסטיילינג נטלי לוין
אופים האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שמזהיבות. שומרים בכלי סגור עד שבוע. צילום וסטיילינג נטלי לוין

חומרים ל- 30 אוזני המן קטנות

לבצק פריך

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים

למלית שקדים ושוקולד בלונדי

50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם שוקולד בלונדי שקדים, שבור לקוביות
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
1 חלבון
1 כף חלב
1 כפית קמח

לקישוט

אבקת סוכר

צילום וסטיילינג נטלי לוין
צילום וסטיילינג נטלי לוין

אופן ההכנה

בצק פריך

במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק.

אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.

עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.

מלית שקדים ושוקולד בלונדי

במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) שמים שקדים, חמאה, סוכר, שוקולד, מלח ווניל.

מעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים חלבון, חלב וקמח.

מעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם ממרח חלק.

על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.

מניחים בערך ½-1 כפית ממלית השקדים וסוגרים לצורת אוזן המן.

מניחים את האוזני המן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

אופים במשך 15-20 דקות או עד שמזהיבות.

מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפים

במקום שוקולד בלונדי שקדים אפשר להשתמש בשוקולד בלונדי קרמל מלוח או בלונדי קוקוס באותה כמות לגיוון הטעמים.

שומרים את האוזני המן בכלי סגור עד שבוע.

במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים באותה כמות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה