להכנת בצק שמרים (30 – 40 יחידות):
חומרים:
100 גר' מרגרינה/ חמאה **
1 חלמון
80 גר' סוכר (1/3 כוס + כפית)
קורט מלח
200 גר' קמח (1.5 כוסות)
50 גר' אגוזי מלך טחונים (1/2 כוס)
25 גר' שמרים טריים
30 סמ"ק מים (4 כפות מים)
1 ביצה טרופה למריחה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מערבבים מרגרינה, סוכר, חלמון ומלח במערבל – לעיסה.
מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים כ– 2 דקות נוספות.
מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למנוחה במקרר לכ– 30 דקות.
מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים.
מורחים את שולי הבצק בביצה ומניחים ככף מהמלית.
מהדקים את השוליים ליצירת משולש.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ– 120 דקות עד לקבלת גוון שחום.
מלית פירות יבשים וגרנולה
חומרים:
100 גר' מישמש יבש
50 גר' חמוציות יבשות
50 גר' שזיפים ללא חרצנים
100 גר' תמרים ללא חרצנים
100 גר' גרנולה
חצי כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
מניחים בסיר פירות יבשים ומוסיפים מים לכיסוי.
מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מסננים ומעבירים למעבד מזון, מוסיפים מייפל וטוחנים גס.
מעבירים לקערה ומוסיפים את הגרנולה.
מלית קרם שקדים ופטל
חומרים:
50 גר' מרגרינה/ חמאה**
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
2 חלמונים
2 ביצים שלמות
150 גר' שקדים טחונים (1.5 כוסות)
50 גר' קמח (1/3 כוס)
גרידה מלימון אחד
50 יחידות פטל קפוא
אופן ההכנה:
מקציפים במערבל מרגרינה וסוכר.
מוסיפים חלמונים וביצים בהדרגה עד לקבלת מרקם אוורירי.
מוסיפים חומרים יבשים.
מניחים ככף מהמלית ועליה יחידת פטל ומקפלים שוליים.
מלית פרג
חומרים:
50 גר' מרגרינה/ חמאה **
150 מ"ל חלב (3/4 כוס
100 גר' סוכר (1/2 כוס)
50 מ"ל דבש (3 כפות)
250 גר' פרג טחון (3.5 כוסות)
2 תפוחים חמוצים קלופים וחתוכים וקוביות קטנות
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה חלב, סוכר ודבש ומסירים מהאש.
מוסיפים פרג טחון ומערבבים.
מוסיפים קוביות תפוחים ומרגרינה חתוכה לקוביות קטנות.
מערבבים היטב ומצננים.
** הערה: על מנת 'לחסוך' קלוריות ניתן להשתמש לאפייה במרגרינה 'עץ הזית' מופחתת שומן וקלוריות