אוזני המן פריכות ללא גלוטן

חברת שר (Schär) מציעה בשיתוף דביר בר בעל הבלוג ללא גלוטן – Wheat Out מתכון שעושה שימוש בקמח ללא גלוטן המותאם למוצרי פטיסרי שונים ועם הליך הכנה קצר ופשוט במיוחד. הקמח מועשר בסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר וללא חומרים משמרים

מצרכים לכ-20 יחידות

2 כוסות קמח ללא גלוטן  כמו Mix C  של Schär

1 חבילה של אבקת סוכר (100 גרם)

1 כף תמצית וניל

גרידת לימון מלימון שלם

1 ביצה ועוד 2 חלמונים

150 גרם חמאה קרה

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית שטוחה מלח

למלית

1 קופסת ממרח תמרים, פרג, שוקולד, חלוה בטמפרטורת החדר

צילום דביר בר
צילום דביר בר

אופן ההכנה

הכנת הבצק

להכניס לקערת מג׳ימיקס (או מיקסר עם וו גיטרה) את הקמח, אבקת הסוכר, גרידת הלימון, אבקת האפייה, המלח וחמאה קרה חתוכה לקוביות גסות.

לערבב ב-3 לחיצות פולסים במג׳ימיקס (או בערבוב של כ- 1 דקה על מהירות בינונית במיקסר) לקבלת בצק פירורי.

יש לשים לב שלא לעבד את הבצק יותר מדי.

להוסיף אל הבצק את הביצה והחלמונים ואת תמצית הווניל.

לערבב שוב אך גם הפעם מעט מאוד – רק עד להטמעת הביצים בבצק.

לגרד בעזרת כף קיפול מסיליקון את כל הבצק מהקערה.

לגבש את הבצק לכדור אחיד.

להניח לקירור של שעתיים לפחות במקרר כשהוא עטוף ניילון נצמד.

הכנת אוזני המן ואפייה

להפעיל תנור בטמפרטורה של 180 מעלות.

לפזר על נייר אפיה קמח ללא גלוטן ליצירת משטח עבודה מקומח (כ- 2 כפות). להניח את הבצק המקורר על המשטח, לפזר עוד כ- 1 כף קמח ללא גלוטן ולהניח עליו נייר אפייה נוסף.

לשטח את הבצק בעזרת מערוך עד קבלת בצק דק בעובי כ-15 מ״מ (לא דק מדי). לאחר רידוד הבצק יש לפזר עוד כף קמח על המשטח.

ליצור בעזרת רינג בקוטר 8 ס״מ עיגולים בבצק המקומח.

בכל מרכז עיגול להניח כפית גדושה במלית הנבחרת.

על הידיים להיות מקומחות ולא רטובות.

לסגור ולהדק היטב את אוזני ההמן בצורת משולש (שימו לב שאין חורים בקצוות שמהם המלית יכולה לנזול במהלך האפייה).

להניח את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

להשאיר מרווח של כ-2 ס״מ בין אוזן המן אחת לשנייה.

לאפות בתנור במשך 15 דקות בחום של 180 מעלות או עד קבלת צבע זהוב בהיר ואחיד.

עם תום האפייה להוציא את התבנית לצינון בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות לפחות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר