אופטימיות בארגון מגדלי הדגים: נמשכת העלייה בביקוש לדג ישראלי טרי בחגים

בארגון מגדלי הדגים ממליצים לרכוש דגים טריים רק בחנויות המפוקחות על-ידי המחלקה הווטרינרית של הרשות המקומית, ולהקפיד על סימני ההיכר לזיהוי דג טרי: מראה העור, גמישות בשר הדג, עיני הדג, צבע הזימים, ריח הדג

צילום דן לב
דג בריכות טרי עשוי בתנור, צלוי, מבושל או בכל דרך הכנה אחרת - טעים ובריא. צילום דן לב

מנתוני ארגון מגדלי הדגים בישראל עולה כי צריכת דגי הבריכות הטריים בישראל בעונת החגים הקרובה, ממשיכה לעלות בהדרגה וצפויה לעמוד על  כ- 1,600 טונות. נתון זה משקף עלייה של 50 טונות בביקושים לעומת התקופה המקבילה בשנת תשע"ט, ועלייה של כ- 100 טונות לעומת הביקוש בשנת תשע"ח. בין היתר צפויים לעלות על שולחן החג השנה כ- 650 טון דגי קרפיון, 600 טון אמנונים, 200 טון דגי בורי, כ- 150 טון דגי בס, וכן דגי אדמונית, ברמונדי, לברק, ועוד. בארגון מזהים עלייה בביקוש לדגי בס וברמונדי.

ברמונדי. צילום pixabay
ברמונדי. צילום pixabay

"בשנים האחרונות אנו רואים פתיחות הולכת וגוברת מצד הצרכן הישראלי להתנסות בטעמים חדשים ומנות חדשות לצד המנות המסורתיות של שולחן החג, כמו הבס, הבורי והברמונדי". אומר אלי שריר, מנכ"ל ארגון מגדלי הדגים בישראל. "אנחנו רואים בעלייה המתמשכת בביקושים הבעת אמון של הצרכן הישראלי בדג הישראלי הטרי, ונמשיך לפעול על מנת להמשיך ולהצדיק את האמון הזה. המגדלים נערכו מראש לעלייה בביקוש, ולא צפוי מחסור בדגי בריכות טריים. במידה וייווצרו חוסרים נקודתיים, הם יטופלו על ידנו כדי להבטיח אספקה רציפה ומהימנה של דגי בריכות טריים לכל אורך תקופת החגים".

בארגון מגדלי הדגים מציינים כי בניגוד לשנה שעברה, רוב ימי החגים השנה הם באמצע השבוע, ולפיכך צפויים פחות ימי מכירה בהם החנויות ורשתות השיווק פתוחות, וקוראים לציבור להצטייד בזמן על מנת להבטיח נגישות לדגים טריים ואיכותיים לכל אורך תקופת החגים. מסקר שבצע לאחרונה ארגון מגדלי הדגים, באמצעות מכון גאוקרטוגרפיה בקרב מדגם מייצג של צרכני דגים בישראל, עולה כי 75% מהם צורכים דגים לפחות פעם בשבוע, 52% מעדיפים דג טרי על דג קפוא, ו- 72%  מעדיפים דג מפולט על דג שלם.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה