אורח בישראל: ריינהארד לובנשטיין מהיקב שנושא את שמו

לובנשטיין אימץ את תורת הטרואר במלואה. לטענתו, הריזלינג האלגנטי של המוזל מתאפשר רק בזכות מזג האוויר הגבולי. בעוד ענבים בדרום יבשילו לאחר כמאה ימים בלבד, הרי בצפון, במוזל, עומדים לרשות הענבים עד כ- 160 ימים לפתח את הארומות הרכות בעדינות ובאיטיות, בקצב משלהם. הגפנים גדלות בכרמים מדורגים, הנראים כאילו דבוקים למצוקי הסלעים מעל עמק הנהר

ריינהארד לובנשטיין, מהיקב שנושא את שמו בגרמניה, הגיע לביקור בזק בארץ כאורח של חברת ג'יאקונדה, היבואנית הרשמית של היקב.

ריינהרד לובנשטיין שם את עיירת הכרמים Winningen שבמוזל על המפה מאז שהאחוזה עברה לידיו ב- 1980.
לובנשטיין הוכיח עד כמה מתאימה רצועה זו של הנהר ליינות יבשים, כמו גם ליינות מתוקים ברמת איכות של Auslese לפחות.

הכרמים שלו נחשבים מהטובים ביותר.
לובנשטיין אימץ את תורת הטרואר במלואה. לטענתו, הריזלינג האלגנטי של המוזל מתאפשר רק בזכות מזג האוויר הגבולי.
בעוד ענבים בדרום יבשילו לאחר כמאה ימים בלבד, הרי בצפון, במוזל, עומדים לרשות הענבים עד כ- 160 ימים לפתח את הארומות הרכות בעדינות ובאיטיות, בקצב משלהם.
הגפנים גדלות בכרמים מדורגים, הנראים כאילו דבוקים למצוקי הסלעים מעל עמק הנהר.

כאמור, המקום בבעלותו של ריינהארד מ-1980. הוא עובד בשיטה מיוחדת שייצרה לה מאמינים נלהבים המחקים אותו.
מאז 1987 הוא פוסח על הקטגוריות KABINETT ו- SPATLESE, ומתמקד בייצור יינות יבשים הנמכרים כ- QBA ויינות מתוקים באיכות AUSLESE לפחות.

הכורמות – גידול הגפנים – מתבצע על פי קווי השיטה האורגנית המושלמת על ידי טיפולים מהשיטה הביו דינמית.
מרתפי היקב רחב הידיים שלו שונים למדי. הוא שואב מים ישירות מנהר המוזל, כך שהמים זורמים דרך ערוץ צר.
הוא התקין דרך מרכז המרתפים מעין צינורות עוגב, המחברים את מרתף היין לאוויר הצח בחוץ. הרעיון הוא לתת ליינות שלו חשיפה וחיבור לטבע.

עבודת היקב נטולת התערבות של היינן. בעבר הצטייד לובנשטיין בציוד היי-טק, יותר כביטוח מאשר כחלק אינטגרלי בהליך עשיית היין, כיום עשה דרכו הציוד המשוכלל אל מחוץ ליקב, והמניפולציה היחידה בה הוא נוקט היא בקרת טמפרטורה.

לובנשטיין מבקבק יינות סינגל ויניארד מקירשברג, רוטגן ואולן, ומייצר בלנד של יין לבן יבש על בסיס טרואר דוגמת ה- SCHIFERTERRASSEN. בכרמים מסוימים הצפחה היא כחולה, ובאחרים אדומה.

לובנשטיין מבקבק עד שלושה סוגי AUSLESEN, כשכל אחד מהם משקף סוג שונה של אדמה בתוך אותו כרם (אדמות מאובנים, או צפחה אדומה). כולם מצטיינים בחומציות מרעננת, כמו גם כוחנות ועוצמה.

רוב היינות מיושנים במיכלי נירוסטה ומיכלי עץ, ובעלי מאפיינים מוצהרים של LEES בצעירותם. מטרתו היא לקשר בין הטרוארים המיוחדים וטעמי האזור.

יינותיו של לובנשטיין מורכבים מאד, עשירים ומרוכזים. מה שמפתיע הוא קשת הטעמים וההדגשים.
לדברי ענת ורפאלה מיבואנית ג'יאקונדה, היינות, כמו היצרן עצמו, ייחודיים, וללא ספק – מהיינות היבשים הטובים ביותר מהמוזל.

ניתן לקרוא ביקורות על היינות באתר: www.giaconda.co.il


ג'יאקונדה המרכז ללימודי יין וייבוא יינות איכות
טל. 03-6022746


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר