fbpx

אושסבו – חמין בוכרי

לעדה הבוכרית יש סוד כמוס העובר מדור לדור ושמו "אושסבו". (אוש=אורז. סבו=יש האומרים "טעם גן עדן") בשונה מכל סוגי החמין, זה הבוכרי מורכב מאורז, עגבניות ופירות יבשים. חומרים:3-4 כוסות אורז 10 עגבניות חתוכות גס 1 בצל קצוץ 2 כוסות תפוח עץ מיובש 10 תמרים יבשים ומגולענים 750 גרם בשר צוואר או שפונדרה חתוך לקוביות 5-6 שזיפים יבשים 4 כוסות מים חמים (לא רותחים) כפית מלח פלפל שחור אופן ההכנה: מחממים שמן בסיר כבד. מוסיפים את העגבניות והבצל ומטגנים עד לקבלת מרקם דומה לשקשוקה. מוסיפים את הבשר וממשיכים בטיגון לסגירת הבשר. מוסיפים את הפירות היבשים (תפוחים, שזיפים, תמרים) עדיין בשלב הטיגון, ומערבבים מדי פעם. שוטפים את האורז פעמיים במים קרים. מסננים ומוסיפים לסיר. מערבבים הכל יחד ומוסיפים את המים החמים. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש עד סמוך לכניסת השבת. ½ שעה לפני הנחת הסיר על הפלטה, מביאים את הסיר לרתיחה. מוסיפים מים לפי הצורך (יתקבל מרקם מעט רך, אם לא – להוסיף מעט מים) על מנת להעשיר את הטעמים, מומלץ להכניס לסיר שקית קוקי עם שתי כוסות חיטה וצימוקים. מתבלים עם חצי כוס מים, פלפל ומלח. לא לשכוח לחורר את השקית על מנת שהנוזלים יעברו מהשקית אל הסיר וההיפך. מניחים את הסיר על הפלטה למשך 15 שעות לפחות. בלילה כדאי לעשות בדיקה שהמים לא התאדו ולהשלים כל פעם מעט. האושסבו יוצא במרקם מעט דייסתי. כך הוא צריך להיות. אל חשש. מגישים עם שקית קוקי-חיטה וצימוקים. טיפ:ההפתעה של הסיר מחכה למטה- שם נמצא החלק השרוף שהוא החלק הכי טעים בסיר. צילום: מאירקוקבוק
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

לעדה הבוכרית יש סוד כמוס העובר מדור לדור ושמו "אושסבו". (אוש=אורז. סבו=יש האומרים "טעם גן עדן") בשונה מכל סוגי החמין, זה הבוכרי מורכב מאורז, עגבניות ופירות יבשים.

חומרים:
3-4 כוסות אורז
10 עגבניות חתוכות גס
1 בצל קצוץ
2 כוסות תפוח עץ מיובש
10 תמרים יבשים ומגולענים
750 גרם בשר צוואר או שפונדרה חתוך לקוביות
5-6 שזיפים יבשים
4 כוסות מים חמים (לא רותחים)
כפית מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר כבד. מוסיפים את העגבניות והבצל ומטגנים עד לקבלת מרקם דומה לשקשוקה.
מוסיפים את הבשר וממשיכים בטיגון לסגירת הבשר.
מוסיפים את הפירות היבשים (תפוחים, שזיפים, תמרים) עדיין בשלב הטיגון, ומערבבים מדי פעם.
שוטפים את האורז פעמיים במים קרים. מסננים ומוסיפים לסיר.
מערבבים הכל יחד ומוסיפים את המים החמים.
מבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.
מתבלים במלח ופלפל ומכבים את האש עד סמוך לכניסת השבת.
½ שעה לפני הנחת הסיר על הפלטה, מביאים את הסיר לרתיחה. מוסיפים מים לפי הצורך (יתקבל מרקם מעט רך, אם לא – להוסיף מעט מים)
על מנת להעשיר את הטעמים, מומלץ להכניס לסיר שקית קוקי עם שתי כוסות חיטה וצימוקים. מתבלים עם חצי כוס מים, פלפל ומלח. לא לשכוח לחורר את השקית על מנת שהנוזלים יעברו מהשקית אל הסיר וההיפך.
מניחים את הסיר על הפלטה למשך 15 שעות לפחות. בלילה כדאי לעשות בדיקה שהמים לא התאדו ולהשלים כל פעם מעט.
האושסבו יוצא במרקם מעט דייסתי. כך הוא צריך להיות. אל חשש.
מגישים עם שקית קוקי-חיטה וצימוקים.

טיפ:
ההפתעה של הסיר מחכה למטה- שם נמצא החלק השרוף שהוא החלק הכי טעים בסיר.

צילום: מאירקוקבוק

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

תגובה אחת

כתבו תגובה

חדש באתר