איך לאכול בריא כשאין זמן לבשל

כשעובדים בקצב מטורף או לומדים במסלול אינטנסיבי במיוחד, לא תמיד יש זמן לחשוב על תזונה נכונה. אתם מבלים שעות ארוכות מחוץ לבית, תכנון והכנה של ארוחות נדחקים לתחתית סדר העדיפויות, וכך אתם עלולים למצוא את עצמכם שורדים על חטיפים וג'אנק פוד. החדשות הטובות הן שגם בתקופות עומס בלימודים, לשמור על הרגלי אכילה בריאים לא חייבת להיות משימה מסובכת. עם קצת יצירתיות, קצת הכנה מראש והרבה רצון - גם אתם תוכלו ליהנות מתזונה בריאה!

הטריק הכי פשוט והכי מהיר לארוחה בריאה הוא גם הטריק הכי ידוע: סלט

כשעובדים בקצב מטורף או לומדים במסלול אינטנסיבי במיוחד, לא תמיד יש זמן לחשוב על תזונה נכונה. אתם מבלים שעות ארוכות מחוץ לבית, תכנון והכנה של ארוחות נדחקים לתחתית סדר העדיפויות, וכך אתם עלולים למצוא את עצמכם שורדים על חטיפים וג'אנק פוד. החדשות הטובות הן שגם בתקופות עומס בלימודים, לשמור על הרגלי אכילה בריאים לא חייבת להיות משימה מסובכת. עם קצת יצירתיות, קצת הכנה מראש והרבה רצון – גם אתם תוכלו ליהנות מתזונה בריאה!

לקנות חכם

כמו שיגידו לכם בכל תוכנית בישול שמכבדת את עצמה, הכל מתחיל בחומרי גלם. אם המזווה שלכם בבית מפוצץ בפסטה וכל מה שיש לכם במקפיא זה שניצלים קפואים מהסופר, כנראה שמה שאתם הולכים לאכול הערב זה פסטה ושניצל. וגם מחר. פנו לכם זמן בשבוע שבו אתם הולכים לסופר ומצטיידים במגוון של חומרי גלם שיספיקו לכם להכנת ארוחות לשבוע הקרוב. גם כשעושים קניות צריך לחשוב בריא: לחם אחיד אפשר להמיר בלחם מלא, אורז לבן באורז מלא או בקינואה – וכבר עשיתם חצי מהעבודה. אל תשכחו להצטייד גם בירקות מכל הצבעים.

כל דבר יכול להיות סלט 

יכול להיות שהמטבח הוא לא התחום הכי חזק שלכם, וזה בסדר – בכל זאת אנחנו לא מדברים על מאסטר שף אלא על הכנת ארוחות בזמנים לחוצים כמו בתקופת לימודי סיעוד, רפואה, משפטים או אחרים. בכל מקרה, גם אם אתם מאלה שמצליחים לשרוף את האורז שלכם בכל פעם מחדש, זה לא אומר שאתם חייבים לוותר על תזונה בריאה. הטריק הכי פשוט והכי מהיר לארוחה בריאה הוא גם הטריק הכי ידוע: סלט. גם בעשר דקות אפשר לחתוך ירקות בחיתוך גס, לקרוע קצת חסה ולהוסיף מעל סוג כלשהו של חלבון – טונה, גרגרי חומוס מקופסת שימורים, או אפילו טופו מוקפץ קלות. יש מעט מאוד דברים שאי אפשר להכניס לסלט, וגם פסטה או קינואה יהוו בסיס מעולה לארוחה בריאה ועשירה בירקות וחלבונים.

מי שמבשל בסופ"ש אוכל במהלך השבוע 

ימות החול הם עמוסים במיוחד, אבל בסופי השבוע יש זמן לנוח ולהתארגן לשבוע החדש. תמצאו לכם שעתיים פנויות בשישי או בשבת, שבהן אתם מכינים את הבסיס לארוחות שלכם להמשך השבוע. כך תוכלו להכין באופן מרוכז כמות גדולה של אורז או קינואה שישמשו בסיס לארוחות שלכם, ואולי כמה תבשילים שיכולים ללכת למקפיא בתוך קופסאות קטנות. אחרי שתכינו כמה מאכלים בסיסיים מראש, לא תצטרכו להתעסק בזה יותר במהלך השבוע. פשוט פותחים את המקפיא בבוקר, שמים את אחת הקופסאות בתיק ונותנים לה להפשיר עד ארוחת הצהריים.

גם חטיף יכול להיות בריא  

באותה גיחה לסופרמרקט שבה אתם מצטיידים במצרכים לבישול, אל תשכחו לזרוק לסל גם פירות ונשנושים בריאים. פריכיות אורז, אגוזים ופירות יבשים הם חטיפים מזינים שכדאי שיהיו זמינים לכם בתיק בעת רעב מזדמן, כך שלא תצטרכו להתנחם בחטיפים עתירי שומן ומלח.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה