איך תתכוננו לחגיגת היין במוזיאון ישראל

חגיגת הקיץ השנתית של יינות ישראל, גבינות וג'אז, תתקיים בגן הפסלים של מוזיאון ישראל בירושלים בתאריכים 15-18 באוגוסט 2011, בין השעות 19:00-23:30. קבלו את מדריך היינות שכדאי לכם לטעום

חגיגת הקיץ השנתית של יינות ישראל, גבינות וג'אז, תתקיים בגן הפסלים של מוזיאון ישראל בירושלים בתאריכים 15-18 באוגוסט 2011, בין השעות 19:00-23:30.

אני עולה לירושלים פעם בשנה. מעבר לזה, לא סובל את העיר הזו. לא סובל את ניב גלבוע ואלון גונןהאווירה הקריפית שיש בה, לא סובל את התחבורה ואת הפקקים ואת ההפגנות. לא סובל אפילו את מזג האוויר (חסרה לי הלחות, מה לעשות, אני תל אביבי).
הדבר הכי טוב מבחינתי בירושלים, הן 45 בדקות בירידה בהן אני מגיע חזרה הביתה.
אבל פעם בשנה אני עולה לירושלים, וזה לאירוע היין השנתי, השנה השמיני במספר, שמאגד בתוכו את מיטב יקבי ישראל, ובו נחשפים יינות לציבור הרחב. אני אוהב את החיבור הזה בין יין ישראלי בגובה העיניים, לבין הצרכן הממוצע שמקבל אין ספור טעימות מאין ספור מקומות בארץ ישראל.

אני אישית מאוד ממוקד בטעימות אלה, ומחליט מראש מה אני רוצה לטעום; כי יש עשרות יינות, ואחרי הטעימה החמישית הראש כבר מסתובב, ובעצם מאבדים את עניין הטעימה החווייתית. כל שנשאר אז זה סתם לעבור מיין ליין, ואם אתם מגיעים לשם כי זה הבר הכי זול בעיר, הרי בשלושת הימים הללו אכן תמצאו את עצמכם שותים כמויות עצומות של יין ודופקים את הראש.
זה יותר מתאים לסטודנטים הרבים שמציפים את המקום. לחובבי היין היותר מקצועיים אני מציע להתמקד בטעימה אחת מכל יקב, על מנת להכיר ולהתחבר לסיפור שמאחורי היין.

הפעם החלטתי להמליץ על יין אחד ליקב, מתוך רשימת היקבים שהועברה אלי. אני מקווה שאותם יקבים אכן יביאו את היינות הללו, לטעימה, ולא יבחרו רק ביינות הזולים שלהם.

המלצה קטנה: בדרך כלל מחביאים אנשי היקבים את בקבוקי הפרימיום שלהם מתחת לדלפק, ומטעימים את האנשים "החשובים". אני מציע לא להתבייש, ולשאול האם יש את היין הספציפי שרציתם, או האם יש את היין שקיבל ציון כזה וכזה. אם היקב לא יספק לכם את היין, ימציא תשובה מצוצה מהאצבע, וירצה למזוג לכם יין זול, פשוט תעברו הלאה. יקב שלא מכבד את האירוע הזה ביינות הפרימיום שלו, לא ראוי שתטעמו את יינות הקראף שלו בלבד.
השיטה של היקבים להביא יין זול מובנת כמובן, אבל לנו כטועמי יין אסור לנו להסכים ולתת יד לכך: לא תביאו יינות טובים, – לא נשתה את היינות שלכם ולא נבוא בשנה הבאה.

ניב גלבוע, מבקר האוכל של ערוץ 10, מצטרף אלי לטעימות על פי רשימתי זו. מעניין מה כתבתו תעלה.

יקב תבור: סדרת אדמה – קברנה סוביניון בזלת 2008
זה היין המנצח של יקב תבור, איתו היקב קפץ כיתה לאחר שחרור היין הזה לשוק.היין מוגש בטרקלין העסקים ובמחלקת העסקים במטוסי אל על. יין ששווה טעימה אם יחליט היקב להטעים בו את פשוטי העם.

יקב פלטר: T-Selection, קברנה סוביניון, 2008
היין שקיבל מהמבקר דניאל רוגוב ציון 94 , ואם לא יהיה בנמצא יין הזה, אז בקשו לטעום את פלטר שרדונה 2010 (UNWOODED) שקיבל מרוגוב ציון 92. ואם יין זה לא יהיה בנמצא, אז סביר להניח שרוגוב קנה את כל המלאי.

יקב ברבדו: BRAVDO Coupage
הבלנד הראשון של היקב. חוויה מעניינת ומרתקת.

יקב ויתקין: ויתקין פינו נואר 2009
כי זה הפינו הטוב ביותר שמייצרים בארץ.

יקב צ'ילאג: סירה 2007
יש פה סירה שמוציא טעמים של ענבים. מה לעשות. נראה שאורנה צ'ילאג גרמה לענבי הסירה המשובחים שלה להיות במערומיהם, ולא לקבל שום תחפושת של פרי כזה או אחר. נטו ענבים. יופי של יין.

יקב עמק האלה: סוביניון בלאן 2010
יין שאוהב אוכל, עשבוני וחומציות מאוזנת. סוביניון בלאן שונה בנוף הישראלי.

יקב יתיר: סוביניון בלאן 2010
פרי הדר מדהים שולט בכל לגימה. לימון בוסרי ואשכולית, מעט אננס באפטר טייסט. חומציות מאוזנת ומרירות נעימה. יין קריספי. לפתוח איתו את הערב.

יקב טפרברג: מלבק טרה 2008
כי זה זן ייחודי, ושני הייננים המשובחים של היקב – שיקי ואוליבייה, מחייכים אחד לשני כשהם לוגמים אותו.

יקב טוליפ: קברנה סוביניון רזרב 2008
תוספת של 10 אחוז קברנה פרנק העניקה ליין אלגנטיות. פרי בשל ועוצמתי והמון תבלינים מרגשים. יין שחובה לטעום אותו.

יקב טוליפ: ווייט טוליפ 2010
כי זה יין "לברוז" (משחק מילים שלי של יין לבן ורוזה), חייבים לנסות.

יקב עגור: בלנקה 2010
כי הלבן הזה עושה לי טוב. הוא ממכר, הוא שונה, הוא מצמרר. אל תסתפקו בטעימה בלבד.

יקב יפו: קריניאן 2009
שנה בחבית, 14 אחוזי אלכוהול, צבע ארגמני עמוק. קרינאן שונה ומיוחד.

יקב בנימינה: שרדונה רזרב 2010
יין אלגנטי ועשיר. טעמי פרי הדר עם וניל עדין, רמת חומציות מאוד גבוהה המתאזנת נפלא עם מתיקות הפרי הבשל.

יקב רקאנטי: ספיישל רזרב 2008
זוהי סדרת הפרימיום של היקב, המייצגת את היין הטוב ביותר שמייצר היקב בכל שנת בציר.

יקבי כרמל: מדיטרניאן 2008
בציר שני ליין הדגל של כרמל. ההשוואה נחוצה עם אחיו הבוגר מ- 2007. ה- 2008 רך, מלטף ונגיש. יופי של יין.

יקב דלתון: זינפנדל 2008
המון עשבי תיבול, פירות שחורים מרתקים, יין כבד וקטיפתי.

יקב צובה: שיראז 2008
שיראז קליל, נעים, ריחות טובים של פרי, צבע סגול בוהק. טעמי ענבי השיראז ממלאים את הפה. היין חמאתי ובעל אפטר טייסט קלוי מעט שמעלה חיוך. יופי של יין לחובבי השיראז המהנה והלא מתחכם.

יקב ציון: שנין בלאן פומה 2009 סדרת ארז VINEYARD SELECTION
יין, פירותי, קריספי, עץ מינורי שהופך את היין לחוויה.

יקב תשבי: ברברה זינפנדל 2006 מכרם בכפר יובל
יין מחוזק עם הקוניאק של תשבי. יין מתוק ועוצמתי, חמאתי ומרענן, בעל מתיקות מאוזנת. יין קינוח קייצי מאוד. חובה, אבל חובה, לטעום.

יקב קדש ברנע: קדש ברנע אלון רזרב
בלנד מעניין מענבי הקברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו ושיראז.

יקב טורא: קברנה סוביניון 2005
זכה בטרה וינו במדליית זהב. ישפוט הציבור אם הזהב עדיין שווה את ערכו גם כיום.

יקב גוש עציון: נחל הפירים 2005
זכה בטרה וינו במדליית זהב. ישפוט הציבור אם הזהב עדיין שווה את ערכו גם כיום.

יקב מוני: קְלָרֶט 2009
בלנד בורדו קלאסי.

יקב הר אודם: קברנה סוביניון 2007 מסדרת הר אודם
יין בעל ניחוחות של פרי בשל, צבע אדום כמעט אטום. היין לעיס מאוד וחמאתי מאוד, עפיצות נעימה ממלאה את חלל הפה, היין עוצמתי. החבית תרמה ליין מעט טעמי טוסט קלוי וטעמי קקאו קלילים.

יקב קטלב: שרדונה 2007
13 חודשי חבית, שנתיים וחצי נוספות בבקבוק. סוג של קלאסיקה צרפתית, חובה לטעום. ושיתר עושי השרדונה הפירותי ובעלי ניחוחות מטהרי האוויר, יתפוצצו.

יקב בזלת הגולן: קברנה סוביניון 2008 רזרב, קברנה סוביניון 2004 רזרב
על פי דברי היקב, כל אחד מיינות אלה יכול להתיישן 10 שנים לפחות.
אני מקווה שהיקב יביא את שני היינות הללו לטעימה השוואתית.

יקב שילה
בשקט בשקט מתברר לנו הטועמים, כי יקב שילה עם היינן הצנוע עמיחי לוריא, מרגש אותנו עם היינות שהוא משיק. יינות עשירים בטעמים נפלאים, מאוזנים בחומציות נעימה, ויציבות עוטפת אותם.

יקב דומיין ונטורה
מעניין יהיה לטעום את השרדונה 2010 אחרי שהשרדונה 2009 היה קטסטרופלי.

יקב תניא
קברנה פרנק סדרת הלל

יקב מישר
היקב הוא יקב משפחתי של זאב וחיה סמילנסקי; ללא חנות, ללא מרכז מבקרים, אפילו ללא פועלים.
את היין מכינים שם באופן הפשוט ביותר בהתערבות מזערית, רק מה שהפרי נותן. והאמת: יוצא להם יין טוב.
צריך להגיע לדוכן, לטעום, ולחבק את המשפחה האמיצה הזו.

יקב רמת הגולן: ירדן מוסקט
יין קינוח. לסיים שם את האירוע.

היקבים המשתתפים:  יקב תבור, יקב פלטר, יקב ברבדו, יקב ויתקין, יקב צ'ילאג, יקב עמק האלה, יקב יתיר, יקב טפרברג, יקב טוליפ, יקב עגור, יקב יפו, יקב בנימינה, יקבי חברון, יקב רקאנטי, יקבי כרמל, יקב דלתון, יקב צובה, יקב ציון, ליקרים לביא, יקב תישבי, יקבי רמת הגולן, יקב קדש ברנע, יקב טורא, יקב גוש עציון, יקב מוני, הר אודם, יקב קטלב, יקב בזלת הגולן, יקב שילה, יקב דומיין ונטורה, יקב מישר, יקב תניא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר