איש הענבים ביפו במגוון אירועי יין בנובמבר-דצמבר 2006

מפגש יינות לבנים
06.11.06, יום שני בשעה 20:00-23:00
11.12.06, יום שני בשעה 20:00-23:00
29.12.06, יום שישי בשעה 15:00-18:00

(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
תהליכי הייצור של היינות הלבנים, אומנות טעימת היין הלבן, ארומות וניחוחות אופייניים וייחודיים ליינות לבנים, הבדלים בין שיטות ייצור, יינות יבשים וחצי יבשים והתאמת יין לבן לאוכל.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל : גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות לבנים.

מפגש יינות גרמניה ואלזאס
15.12.06, יום שישי בשעה 15:00-18:00 (ערב חנוכה)

(מפגש מתוך "טועמים עולם" – הקורס למתקדמים)
במפגש זה נבקר באלזס שהתפרסמה בזכות יינות לבנים זניים מרוכזים וייחודיים, ונרחיק מעט כדי להתוודע אל יינות הריזלינג של גרמניה, הממחישים היטב את אמנות ייצור היינות מענבי בציר מאוחר.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל : גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות מייצגים מגרמניה ואלזס.

מפגש יינות אדומים
13.11.06, יום שני בשעה 20:00-23:00
18.12.06, יום שני בשעה 20:00-23:00

(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
תהליכי הייצור של יינות אדומים תוך שימת דגש על חשיבות החבית,
זני ענבים מאזורים שונים בעולם ומאפייניהם וההבדלים בין עולם חדש-ישן.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות אדומים.

מפגש יינות מבעבעים ויינות קינוח
03.11.06, יום שישי בשעה 15:00-18:00
20.11.06, יום שני בשעה 20:00-23:00
25.12.06, יום שני בשעה 20:00-23:00

(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
הכול אודות השמפניה – השיטה המסובכת בעולם.
הזנים השונים מהם מופקים כיום יינות מבעבעים, ותהליכי הייצור.
השיטות השונות לייצור יינות קינוח – בוטריטיס, אייסווין, בציר מאוחר.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 3 יינות מבעבעים ו- 3 יינות קינוח.

סדנת "צוהר לעולם היין" – סדנת היכרות עם תרבות היין.
04.12.06, יום שני בשעה 20:00-23:00
22.12.06, יום שישי בשעה 15:00-18:00

סדנת יין מרתקת באווירה קסומה מבית "איש הענבים".
עולם היין במבט מהצד נראה לנו לעיתים זר ומתנשא, וטקס טעימת היין והרחתו נראים כהצגה שמטרתה לזכות באהדת החברים מסביב.
אז על מה כל הרעש ? מדוע מומלץ לשתות יין אדום כליווי למנה בשרית ? האם זה נכון בכל המקרים ? האם ניתן לייצר יין לבן מענבים אדומים?
על שאלות אלו ועוד רבות אחרות נענה בסדנת היכרות מרתקת בת 3 שעות, בה נטעם 6 סוגי יינות.
נושאים נוספים שיידונו: תולדות היין בארץ ובעולם, מהי טעימה מקצועית ואיך מבצעים אותה, מהם הפרמטרים שמתחשבים בהם בטעימה המקצועית, מדוע מערסלים את הכוס, מושגים מעולם היין, קריאת תוויות יין.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל : גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.

בית פתוח – הרמת מסך (יינות חדשים)
03.11.06, יום שישי בשעה 12:00-18:00

יש חדש בשוק היין בארץ, החלפנו שנת בציר, "אזרחנו" בהצלחה זנים מעניינים, וייבאנו 'עולים חדשים'.
25 יינות חדשים מתנובת ארצנו ממתינים שתבואו לטעום אותם ואולי תתאהבו.
מחיר: 100 ₪, לחברי המועדון: 80 ₪
המחיר כולל : כיבוד קל, בקבוק מים מינרלים, זיכוי בסך 20 ₪ לרכישת יינות באירוע וכוס יין.
בהחזרת הכוס יינתן זיכוי נוסף של 15 ₪.
רשימת היינות המלאה באתר איש הענבים.

סדנת יין ושוקולד
07.11.06, יום שלישי בשעה 20:00-22:00

בעבר צרכו אותו על מנת לחזק את האון הגברי ובשנת 600 לפני הספירה ערכו היה גדול מזהב.
כיום, ישנם מחקרים המראים כי השילוב בינו ובין יין וצריכתם היום-יומית מוסיפה כשש שנים לחיים .
סדנה מרתקת אשר תלווה בטעימת יינות שונים ופרלינים מיוחדים בניחוח אסייתי.
בהנחיית: השוקולטייה אשר טובקין, מנכ"ל חברת Sweet-San , וחיים גן – "איש הענבים".
מחיר: 179 ₪, לחברי המועדון: 149 ₪
המחיר כולל : משקה שוקולד אלכוהולי, חוברת הסברים, לחמים, חמאות, מים מינרלים.

מכירה פומבית של יינות
09.11.06, יום חמישי
10.11.06, יום שישי


מפגש יינות ספרד
10.11.06, יום שישי בשעה 15:00-18:00

(מפגש מתוך "טועמים עולם" – הקורס למתקדמים)
הסדנא תתמקד במאפיינים הייחודיים לספרד ביניהם : הטרואר, העולם הישן, שיטות ייצור, היסטוריה ומסורת, תקנים, זנים ואזורים שונים בספרד.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל : גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות מייצגים מספרד.

מפגש יינות בורדו ובורגונדי
17.11.06, יום שישי בשעה 15:00-18:00

(מפגש מתוך "טועמים עולם" – הקורס למתקדמים)
היינות מבורדו, גדולים ומפוארים, היו שם מאז ומתמיד ויהיו גם במפגש זה. כמו כן, נעבור באזור בורגונדי, מולדתם של יינות אדומים מופתיים ויינות לבנים בעלי עומק.
כבכל מפגש, נתמקד במאפיינים הייחודיים לאזורי יין אלו : הטרואר, העולם הישן, שיטות ייצור, היסטוריה ומסורת, תקנים וזנים.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל : גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות מייצגים מהאזורים הנ"ל.

מפגש יינות איטליה
24.11.06, יום שישי בשעה 15:00-18:00

(מפגש מתוך "טועמים עולם" – הקורס למתקדמים)
רבים רואים בארץ המגף את יצרנית היין החשובה והדינמית ביותר כיום.
במפגש זה נשרטט את מפת היין שלה מצפון לדרום: נבקר בפיימונטה ובוונטו, נדרים לטוסקנה, לאומבריה ולדרום החוף האדריאטי, ואפילו לסיציליה נגיע.
מחיר: 239 ₪, לחברי המועדון: 199 ₪.
המחיר כולל כיבוד קל : גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות מייצגים מאיטליה.

סדנת גלגל הריחות
28.11.06, יום שלישי בשעה 20:00-23:00

כעזרה לטועמי יין, פיתחו מדעני היין שבאוניברסיטת דיוויס בקליפורניה את גלגל הארומות.
גלגל הארומות נועד לעזור לכם לתאר במדויק את הניחוחות שמפיץ היין ולהגדיר את האפיונים המדויקים של היין אותו אתם טועמים.
בסדנא זו נלמד לעבוד עם גלגל הריחות בטעימה עיוורת מודרכת, ננתח את היין על פי ניחוחותיו, נלמד לזהות סוגי חביות, אפיוני עולם ישן/חדש, זני ענבים לפי ריחות מאפיינים, חומצות, תיקוני חומצה ועוד.
מחיר: 289 ₪, לחברי המועדון: 249 ₪
המחיר כולל טעימות יין, לחמים, גבינות ומים מינרלים.


פרטים נוספים באתר "איש הענבים":
www.grape-man.com
טל. 03-5180533






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה