אמפנדס בשר

מתכון של לה פמפה – סדנאות ואירוח בשרים גלילי ממצפה הילה לרגל פסטיבל 'טעם בגליל' (8-10.17) שיתקיים בחול המועד סוכות בפעם השלישית סביב אגם מונפורט במעלות תרשיחא

מרדדים כל כדור לבצק דק וממלאים במלית הרצויה
מרדדים כל כדור לבצק דק וממלאים במלית הרצויה. צילום נוה טבצ'ניק

מרכיבים לבצק

3 כוסות קמח

1/3 כוס שמן

160 מ"ל מים

1 כפית מלח

1 כף סוכר

אופן הכנת הבצק

לשים את כל החומרים ומחלקים לכדורים (כ-40 גרם לכדור).

מרדדים כל כדור לבצק דק וממלאים במלית הרצויה.

מקפלים ומהדקים את הקצוות בתנועה סיבובית.

אופים בתנור ב- 180 מעלות עד אשר ישחים (כ-20 דקות).

מרכיבים למלית הבשר לאמפנדס

300 גרם בשר טחון גס

300 גרם בצל לבן קצוץ דק

1/4 כפית פלפל לבן

1/2 כפית אורגנו יבש

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 ביצה קשה חתוכה לקוביות קטנות

70 גרם זיתים ירוקים מגולענים

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל עד שישחים, מוסיפים את הבשר ומתבלים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות,

מקררים ומוסיפים את הביצה והזיתים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה