אקשן ב"איש הענבים" – תוכנית הפעילויות עד אמצע מרץ 2007

בחוץ קריר וחורפי, אך יש כאלה שאצלם חמים ונעים.
למשל "איש הענבים", הפותח שעריו לשנה החדשה עם מגוון פעילויות מסורתיות כחדשות באווירה נעימה, יחס חם ודגש על איכות.

הקורס המקיף לתרבות היין
מועדי פתיחת הקורסים הקרובים:
13.02.07, יום שלישי בשעה 23.00 – 20.00
02.03.07, יום שישי בשעה 18.00 – 15.00
הקורס המקיף לתרבות היין הנו הקורס היוקרתי והראשי של מרכז ההדרכה "איש הענבים".
הקורס נולד מתוך רצון אמיתי להעניק לכל אדם שוחר יין או כזה המעוניין ללמוד אודות עולם היין – מושגי יסוד, הכוונה ומיטב האינפורמציה, על מנת לאפשר לו להיכנס לעולם קסום זה.
במהלך הקורס יטעמו למעלה מ-35 סוגי יינות איכותיים שונים מהארץ והעולם, זאת כדי לחדד את חוש הריח וחוש הטעם.
למסיימי הקורס תינתן תעודת גמר רשמית.
מחיר רגיל: 949 ₪ , מחיר לחברי מועדון: 799 ₪
מחיר לזוג או יותר: 749 ₪ לאדם

קורס "טעימה ביקורתית"
מפגש ראשון: 12.02.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00, בהנחיית חיים גן
מפגש שני: 19.02.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00, בהנחיית דניאל רוגוב
מפגש שלישי: 26.02.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00, בהנחיית מירה איתן
אנחנו פותחים מגזינים, קוראים ביקורות על יין ודירוגים שונים. לפעמים אנו תוהים כיצד מתנהל תהליך הדירוג ע"י מבקר היינות, כיצד ניתן לחלק ציון ליינות, מהו בדיוק פאנל טועמים ומהם הפרמטרים בהם מתחשב מבקר היין בעת הטעימה.
במיוחד עבורכם הרכבנו קורס אשר יוקדש כולו למלאכת הדירוג, ובו נלמד כיצד ממלאים טופס טעימה, איך מתבצעת הטעימה הביקורתית, מהו טווח הציונים וכיצד מרכיבים ציון סופי ליין.
הקורס, בהדרכת חיים גן (יו"ר פאנל הטועמים של מגזין "יין וגורמה"), מבקר היינות של עיתון "הארץ" – דניאל רוגוב, ועורכת מגזין "יין וגורמה" – מירה איתן.
הקורס מורכב מ- 3 מפגשים של 3 שעות כ"א.
במהלך הקורס יטעמו 24 יינות שונים.
* הקורס מיועד לבוגרי הקורסים של "איש הענבים" (מספר המקומות מוגבל).
מחיר: 899 ₪. לחברי מועדון בלבד.

סדנת "צוהר לעולם היין" – סדנת היכרות עם תרבות היין
13.02.07, יום שלישי בשעה 23.00 – 20.00
סדנת יין מרתקת באווירה קסומה מבית "איש הענבים".
עולם היין במבט מהצד נראה לנו לעיתים זר ומתנשא וטקס טעימת היין והרחתו נראים כהצגה שמטרתה לזכות באהדת החברים מסביב.
אז על מה כל הרעש? מדוע מומלץ לשתות יין אדום כליווי למנה בשרית? האם זה נכון בכל המקרים? האם ניתן לייצר יין לבן מענבים אדומים?
על שאלות אלו ועוד רבות אחרות נענה בסדנת היכרות מרתקת בת 3 שעות בה נטעם 6 סוגי יינות.
נושאים נוספים שידונו: תולדות היין בארץ ובעולם, מהי טעימה מקצועית ואיך מבצעים אותה, מהם הפרמטרים שמתחשבים בהם בטעימה המקצועית, מדוע מערסלים את הכוס, מושגים מעולם היין, קריאת תוויות יין.
מחיר: 239 ₪ , לחברי המועדון: 199 ₪
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרלים.

מפגש יינות לבנים
02.02.07, יום שישי בשעה 15:00-18:00
20.02.07, יום שלישי בשעה 20:00-23:00
09.03.07, יום שישי בשעה 18.00 – 15.00
(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
תהליכי הייצור של היינות הלבנים, אומנות טעימת היין הלבן, ארומות וניחוחות אופייניים וייחודיים ליינות לבנים, הבדלים בין שיטות ייצור, יינות יבשים וחצי יבשים והתאמת יין לבן לאוכל.
מחיר: 239 ₪ , לחברי המועדון: 199 ₪
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות לבנים.

מפגש יינות אדומים
09.02.07, יום שישי בשעה 15:00-18:00
27.02.07, יום שלישי בשעה 20:00-23:00
16.03.07, יום שישי בשעה 18.00 – 15.00
(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
תהליכי הייצור של יינות אדומים תוך שימת דגש על חשיבות החבית,
זני ענבים מאזורים שונים בעולם ומאפייניהם וההבדלים בין עולם חדש-ישן.
מחיר: 239 ₪ , לחברי המועדון: 199 ₪
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 6 סוגי יינות אדומים.

מפגש יינות מבעבעים ויינות קינוח,
29.01.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00
16.02.07, יום שישי בשעה 18.00 – 15.00
06.03.07, יום שלישי בשעה 23.00 – 20.00
(מפגש מתוך הקורס המקיף לתרבות היין)
הכול אודות השמפניה – השיטה המסובכת בעולם.
הזנים השונים מהם מופקים כיום יינות מבעבעים, ותהליכי הייצור.
השיטות השונות לייצור יינות קינוח – בוטריטיס, אייסווין, בציר מאוחר.
מחיר: 239 ₪ , לחברי המועדון: 199 ₪
המחיר כולל כיבוד קל: גבינות משובחות, לחמים, ירקות, חמאה ומים מינרליים.
במפגש יטעמו 3 יינות מבעבעים ו- 3 יינות קינוח.

סדנת יין ושוקולד
22.02.07, יום חמישי בשעה 22.00 – 20.00
בעבר צרכו אותו על מנת לחזק את האון הגברי ובשנת 600 לפני הספירה ערכו היה גדול מזהב.
כיום, ישנם מחקרים המראים כי השילוב בינו ובין יין וצריכתם היום-יומית מוסיפה כשש שנים לחיים.
סדנה מרתקת אשר תלווה בטעימת יינות שונים ופרלינים מיוחדים בניחוח בלגי.
בהנחיית: חיים גן – "איש הענבים".
מחיר: 179 ₪ , לחברי המועדון: 149 ₪
המחיר כולל : פרלינים מובחרים, לחמים, חמאות, מים מינרלים.

סדנת גלגל הריחות
21.02.07, יום רביעי בשעה 23.00 – 20.00
כעזרה לטועמי יין, פיתחו מדעני היין שבאוניברסיטת דיוויס בקליפורניה את גלגל הארומות.
גלגל הארומות נועד לעזור לכם לתאר במדויק את הניחוחות שמפיץ היין ולהגדיר את האפיונים המדויקים של היין אותו אתם טועמים.
בסדנא זו נלמד לעבוד עם גלגל הריחות בטעימה עיוורת מודרכת, ננתח את היין על פי ניחוחותיו, נלמד לזהות סוגי חביות, אפיוני עולם ישן/חדש, זני ענבים לפי ריחות מאפיינים, חומצות, תיקוני חומצה ועוד.
מחיר: 289 ₪ , מחיר לחברי המועדון: 249 ₪
המחיר כולל טעימות יין, לחמים, גבינות ומים מינרלים.

סדנת וויסקי
28.01.07, יום ראשון בשעה 23.00 – 20.00
על הסדנא ינצח טל חוטינר מחברת UDV, יבואנית ג'וני ווקר,
שיעביר הרצאה מעמיקה בנושא וויסקי. חוטינר יערוך מסע אלכוהולי היסטורי וגיאוגרפי, יציג את תהליך יצור הוויסקי ואת ההבדלים
בין סוגי וויסקי שונים בעולם. את ההרצאה ילוו טעימות של משקאות מההרצאה, ביניהם: טליסקר, קראגנמור, גלן אלגין, רויאל לוכנאגר, ג'והני ווקר בלק לייבל, וג'והני ווקר גרין לייבל.
מחיר: 189 ₪, לחברי המועדון: 159 ₪

מפגש וויסקי מיוחד – "שובו של האירי"
18.02.07, יום ראשון בשעה 22.00 – 20.00
תרומתה של אירלנד לעולם הוויסקי אינה מוטלת בספק ורבים רואים בה את מולדת הוויסקי האמיתית. ההיסטוריה של הוויסקי האירי רצופה עליות ומורדות, מאבקים ומלחמות בדומה להיסטוריה של אירלנד עצמה.
מפתיע לגלות כי לקראת סוף המאה התשע עשרה, הוויסקים האירים היו אלו ששלטו בתעשייה.
אך לא לעולם חוסן ובמהלך תחילת המאה העשרים ספגו הוויסקים האירים מספר מכות קשות אשר פגעו אנושות בתעשייה וחיסלו אותה כמעט לחלוטין.
למזלנו הרב וכנגד כל הסיכויים, הצליחו הוויסקים האירים בשנים האחרונות להתאושש ולחזור אלינו ובגדול.
לרגל חזרתם והתבססותם מחדש, הוחלט לקיים מפגש אשר יוקדש כולו לוויסקים האירים.
שאלות רבות עולות בכל הנוגע לוויסקים האירים – איזה סוגים ישנם, כיצד הם מיוצרים ומה באמת מייחד אותם משאר הוויסקים בעולם.
על שאלות אלו ואחרות ננסה לענות במהלך המפגש. מדובר בערב מיוחד במינו אשר בעזרתו נוכל ללמוד ולהכיר לעומק את כל הקשור לוויסקים האירים החל בהיסטוריה דרך דרכי הייצור ועד למצב התעשייה כיום.
מנחה : יונתן ישי, עיתונאי ומדריך וויסקי מטעם עמותת הוויסקי הישראלית
מחיר רגיל: 220 ₪, מחיר לחברי מועדון: 180 ₪
המפגש מלווה בכיבוד קל הכולל ירקות, מבחר גבינות משובחות, לחמים, חמאה ומים מינרלים.

ארוחת החודש במסעדת "כתית" החדשה בת"א
25.02.07, יום ראשון בשעה 21.00
מה קורה כאשר "איש הענבים" פוגש את השף, מאיר אדוני?
ארוחת טעימות מיוחדת המלווה ביינות המותאמים לכל מנה.
* מספר המקומות מוגבל.

"נכנס יין, יצאה תרבות… "
ערב חוויתי בהנחיית מני פאר
29.01.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00
25.02.07, יום ראשון בשעה 23.00 – 20.00
אודות הרומן המסובך שלנו עם היין בתרבותנו
בערב מרתק ומהנה יסקר מני פאר את נסיקת מעמדו של היין באמצעות שפע אנקדוטות.
תפקידו התרבותי של היין בחברתנו המודרנית הוא כבר מזמן לא תזונתי או דתי בלבד . היין הוא כוכב ראשי במחוזותינו.
למה משלמים סכומי עתק על בקבוקי הטירות של בורדו ? מה קרה לחלום של הברון רוטשילד בארץ ישראל ? מה הם מקורות הרומן הסבוך של עם ישראל עם היין ? הסיפורים מתחילים בגיבורי התנ"ך – נוח ולוט – ממשיכים בשירי אבן גבירול ומגיעים עד רוטשילד, הגשש החיוור ויקבי הבוטיק המודרניים .
מני פאר יפרוס מבחר עובדות מדהימות אשר תצלחנה לקעקע את הניכור הסנובי של האפיצות הפלצנית. בכל זאת, לא בכדי נאמר שיין ישמח לבב כל אנוש.
המפגש כולל כיבוד קל ויינות.
מחיר רגיל: 190 ₪, מחיר לחברי מועדון: 160 ₪
* מספר המקומות מוגבל.

שיח ייננים – סיכום בציר 2006
01.03.07, יום חמישי בשעה 20.00
ערב בהנחיית גיל שצברג, יינן יקב 'אמפורה' ואורחים נוספים.
פרטים בהמשך.


פרטים נוספים באתר "איש הענבים":
www.grape-man.com
טל. 03-5180533








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה