חומרים עבור 6 מנות:
18 לבבות ארטישוק
2 כפות שמן זית לטיגון
800 גר' דג פורל נקי מעצמות ועור
שקית (1 קילו) פול ירוק קפוא/ 2 ק"ג טרי
כוס עשבי תיבול: פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום קצוצים דק
1 ביצה
אופן ההכנה:
קוצצים את הפורל ומוסיפים את עשבי התיבול, מלח פלפל וביצה.
מערבבים הכל יחד.
אם משתמשים בלבבות טריים, מבשלים מראש כ-40 דקות (עד שעלי הארטישוק נתלשים בקלות).
אם משתמשים בלבבות קפואים, חולטים במים רותחים ולימון.
ממלאים כל לב ארטישוק בתערובת המילוי עד לקבלת "גבעה" (בערך שתי כפות גדושות).
מסדרים את לבבות הארטישוק הממולאים בתחתית סיר רחב, ומוסיפים לסיר את הפול.
לרוטב:
מחממים שמן זית, מוסיפים 2 שיני שום פרוסות, כוס יין לבן (אם רוצים), 3 כוסות מים, מביאים לרתיחה.
יוצקים את הרוטב על הארטישוקים ומבשלים כ- 10 דקות נוספות.