בורי אפוי על מצע ירקות בציר עוף

 

מנה זו מתאימה לארוחת חג, ואפשר להגיש אותה למנה ראשונה, כתחליף לדג הממולא.

מרכיבים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
3 בצלים גדולים
4 עגבניות גדולות
1.5 כוסות של ציר עוף
רבע כפית של כורכום
5 בורי מנוקה ללא הראש וחצוי
מלח
פלפל
שמן זית כתית מעולה של יד מרדכי
2 שיני שום קלופות, מעוכות מעט

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס”מ.
קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות עבות.
פורסים את העגבניות לפרוסות עבות.
מחממים את הציר ומוסיפים לו את הכורכום.
מתבלים את הדגים במלח ופלפל.
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (220 מעלות).
מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.
משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומרפדים את תחתיתה בפרוסות תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל.
מפזרים את הבצל המטוגן ומסדרים מעל את העגבניות. שוב מתבלים.
יוצקים לתבנית את הציר הרותח.
מכניסים לתנור (ללא כיסוי) ואופים 40 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים בה את הדגים ואופים עוד 20 דקות. מגישים חם.

המתכון במסגרת שיתוף פעולה בין יד מרדכי ואתר האינטרנט הקולינרי http://www.mevashlim.com שבעריכת השף חיים כהן וד”ר אלי לנדאו






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה