ביקב נעמן זורמים עם הזמן

לצביקה אמיתי אין ספק כי "קדחת היין" היא סינדרום ושיגעון אפילו יותר נפוץ מ"סינדרום ירושלים". הוא אישית פגש עשרות משוגעים כאלה, והאמינו לו: כולם טיפוסים. לא סתם צביקה קורא להם "אומני היין". אבל טיפוס כמו רמי נעמן באמת צריך לחפש הרבה

איך קם אדם בבוקר ומחליט שהוא יינן?
אין בלבי ספק כי "קדחת היין" היא סינדרום ושיגעון אפילו יותר נפוץ מ"סינדרום ירושלים".
אני אישית פגשתי עשרות משוגעים כאלה, והאמינו לי: כולם טיפוסים. לא סתם אני קורא להם "אומני היין". אבל טיפוס כמו רמי נעמן באמת צריך לחפש הרבה.

אנחנו מצאנו אותו דווקא די בקלות בישוב הצפוני והמנומנם רמות נפתלי, בפתח היקב על יד שתי דירות האירוח "קו הנוף" וביתם המדהים של בטינה ורמי נעמן, הכול על רקע נוף עוצר נשימה.

"אנחנו", אלה ג'נט אמיתי רעייתי והצלמת שלי בסיור, וחבורה של תל-אביבים נחמדים שהצטרפו אלי לסיור בצפון הרחוק, ההופך קרוב יותר ויותר ככול שהיין בגליל עולה כיתה, והוא עולה כיתה מדי שנה.

ההרפתקן והסופר ג'ק לונדון, כתב פעם על אחד הגיבורים שלו ש"אחרי שיצקו אותו רמי נעמןשברו את התבנית". אמירה זאת נכונה לגבי רמי נעמן – האיש המגודל, המזוקן והחביב עד אין סוף, שמייצר קשר מיידי עם קהל שומעים, שותים ומתפעלים, או כפי שאומרים הצעירים "חבל על הזמן".

רמי סידר שורת כוסות על דלפק ארוך הכיר לנו את אשתו האנרגטית בטינה (הצרפתייה והאהבה), והכול תוך כדי מזיגת רוזה לפתיחת החך והטעם.

זהו יין רוזה מאוד שונה ודי מחוספס – לאוהבי הז'אנר; "פלויד הוורוד" או פינק פלויד מסדרת הרוקנרול של היקב (יש חיים בצפון), עשוי מארבעה זני ענבים, והוא על גבול יין אדום. 60 ₪.
על ידו ואחריו טעמנו בייב מרלו 2010 – צעיר ומרדני, ששורשיו במזג האוויר המשוגע של השנה. 60 ₪ או שניים ב- 100 ₪.

רמי סיפר לנו בנחת שהוא בכלל במאי סרטים ואיש היי-טק מרמת השרון, אשר לפתע קם בבוקר והחליט שהוא יינן.
את מקצוע היינן הוא למד תחילה אצל רב אומן היין ניר שחם ביקב שורק, ואיתו התייעץ לגבי שתילת הכרם הראשון ב-2001, והמשיך כבוגר קורס cellar master הראשון בתל חי בהנחיית ד"ר יאיר מרגלית, ה"גורו" של תעשיית יינות האיכות בישראל.

הייצור ביקב נעמן התחיל ב- 2004; שנה בה נשתל כרם שני עם ארבעה זנים בורדולזים – קברנה סוביניון, קברנה פרמק, מרלו ופטי ורדו, ב"עמק המכנסיים" לפני הירידה לדישון.
היקב בנוי על כמויות קטנות – 10,000 בקבוקים בשנה, והכול נמכר.

רמי מפיק סידרה של שבעה יינות המבוססים כולם על הרכב בורדו מהכרמים בבעלות ובשתילה עצמית בעמק קדש והרי נפתלי.
בצורה מושכלת וב"מיקור חוץ" משתמש רמי נעמן בשירותי "יקב שירות" שכן של איציק כהן מיקב רמות נפתלי. איציק כהן הוא המוכתר של תעשיית היין הצפונית, ואצלו נבקר בצורה יסודית בנפרד.

טעמנו את הבלנדים מסדרת הרוק אנד רול של הרוקיסט מהצפון:רמי נעמן
• בלנד בשיטת בורדו – קטיפה שחורה – black velvet ממנו יוצרו 2,000 בקבוקים – 80 ₪ מחיר היכרות – אחלה יין!
• סגול כהה – Deep Purple – יין הדגל של נעמן – בלנד בורדו המורכב מכל ארבעת הזנים. 120 .
• מלך ארגמן – King Crimson – בלנד קלאסי של קברנה ומרלו. בפועל הרבה קברנה מרוכך במרלו – 100 .
• קברנה פרנק – הרומאים הביאו אותו מצרפת, ורמי בטוח שזוה הגפן המתאימה לארץ-ישראל. היין מצוין אבל לא בגוף גדול. 100 ₪.
• קברנה סוביניון עם קצת מלבק. עוצמתי, גברי, איכותי, ויש לו שרידות להרבה זמן. ליין היה ריח שיש להניח שייעלם עם הזמן. 120 ₪.
• פטי ורדו – זן אלים כמו סוס פרא. מרשים ביותר, כבד, פרחי, צבע יפה. שתי חביות בשנה. זה היין הטוב מכולם. רמי נעמן קורא לו יין של ייננים. 120 ₪.

לאחר שיינות היקב זכו בארבע מדליות בינלאומיות במהלך 2008, השיק יקב נעמן את יינות 2007.
רמי אומר ש- 2007 היא בין השנים המעולות ביותר בעשורים האחרונים, בה היה בציר מדורג של הזנים השונים בהבשלה מלאה, בצבע וחמיצות מעולים. התוצאה מגוון מלא של יינות זניים ובלנדים עשירי טעם שזכו להכרה בינלאומית. האדומים עברו כמובן יישון בחביות אלון במשך כשנה, כי רמי לא אוהב להגזים בעץ.

אחרי חוויות מרגשות את החך והאף ושפע סיפורים, הזמינו אותנו בטינה ורמי לביתם, אותו הם בנו בשיטה של פירוק (ברישיון) של בתים גליליים (תחנת קמח עתיקה במקרה שלהם) מאזור החוף ושחזורם כבית מגורים; בית מרשים שכמותו פוגשים רק פעם בחיים.

בבית ביקרנו אחרי סיור בסטודיו של בטינה – בוגרת אומנות ומורה, ציירת, צלמת, בשלנית ואומנית רב תחומית מעמיקה ומפתיעה, כמו בצל שכול קליפה שמתקלפת ממנו מסתירה עוד נופך אומנותי קסום.
בסטודיו עבודות המשלבות צילום, תנועה וחומרים רבים כגון אבנים גליליות משתלבות ליצירות אומנות

הבית של משפחת נעמן הוא יצירת אומנות מהממת מבחוץ, ובעיקר מבפנים, עם יצירות אומנות, פינות חמד רבות, נוחות מופגנת, ארכיטקטורה יפהפייה ונוף מטורף של הגולןבטינה נעמן והגליל לאורך כול הקיר המזרחי.
מטבח הבית הוא מרחב תכנוני קולינארי ופוטנציאל למאסטר שף, האפוף בצנצנות עמוסות כול טוב מעשה ידי בטינה – מחמצים ומרקחות בכול פינה.

לסיכום ביקורנו, אנחנו מורידים את הכובע בפני זוג אומנים אלה. חלוצים אמיתיים, שביקור אצלם היה עבורנו חווייה רב חושית, מגוונת, וארץ ישראלית שורשית ומהנה.

אני מבטיח לכם שביקור אצלם בשלהי קיץ זה, בחגים או בכול יום נאה או גשום, יישאר חרוט בזיכרונכם לא פחות מאשר בזיכרוננו.

אוצו רוצו, בלו בצפון, ואל תפסחו על רמות נפתלי – אתם שומעים!

בטינה ורמי נעמן
משק 90 רמות נפתלי
טל. 04-6944463, 050-7944881
[email protected]
www.naamanwine.co.il


צילומים: ג'נט אמיתי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר