כן, יש דבר כזה הנקרא 'יקבי עמק יזרעאל', והמועצה האזורית החליטה לאגד אותם במרחב התיירותי שהעמק מציע לחובבי הצפון. מדובר ב- 12 יקבים: שדות, טוליפ-מאיה, ציפורי, משק אופיר-יפתחאל, יקב יזרעאל, מיזם פיוז'ן, יקב סימון, סריג, קיטרון, המצודה, יונה, היוגב 8.
בגדול המועצה מתכננת אירועי יין, סיורי טעימות מודרכים, ועוד פעילויות במהלך השנה. תכלס, איזה פעילויות מלבד אירוע עיתונאים מדוגם, כולל לינה קיבוצית ("באה מנוחה ליגע ומרגוע לעמל, לילה חיוור משתרע על שדות עמק יזרעאל. טל מלמטה ולבנה מעל, מבית אלפא עד נהלל" – נתן אלתרמן), שהתקיים בשבוע שעבר? "עוד אין משהו קבוע קונקרטי", דבר יועצת התקשורת.
בשנים האחרונות אנחנו עדים למספר של מיזמים של רשויות ומועצות שמנסות לקבל הכרה כדרך יין ולאגד יקבים לצורך כך. לאחרונה ניסו לעשות זאת בנגב ביוזמת קרן מיראז'. ככל שאני יודע, העסק התחיל בכל תרועה רמה ואיפשהו התאדה בחום הדרומי. מועצה אזורית גזר מנסה, מועצה אזורית מטה יהודה התקרבה לרמת אפלסיון, וקיימה אירוע שנתי שנמס בקורונה.
נכון להיום אי אפשר להצביע על מקום מסוים שבאמת אפשר לראות בו התאגדות אמיתית שמקדמת את האזור או אפילו יקב מסוים. יקבים שלא עושים זאת לבד ומשתמשים ביחסי ציבור, לא ממש קיימים. מספיק להציץ על הרשימה של 12 היקבים שעמק יזרעאל מציע, ולראות שרובם הגדול אנונימיים, אף על פי שהם קיימים שנים רבות. דבר נוסף, תקציב המועצה לא צריך להיות מוקדש רק לאירוע יחצני, בו ראש המועצה באשר הוא מתהדר ומשבח את היקבים במסיבת עיתונאים. הליווי של המועצה חייב להיות מקצועי עם איש יין שמתעסק בתיירות יין. צריך להנגיש את היקבים לציבור חובבי היין, להפיק מפות, דפי נחיתה אינטרנטיים, וכמובן לעזור ליקבים לקבל רישיונות מתאימים מרשויות המדינה. בלי כל זה המיזם לא יאריך חיים.
ועכשיו לביקורות על יינות יקבי עמק יזרעאל
תמיד נשאלת השאלה האם לכתוב על יינות גרועים, או שפשוט לדלג הלאה ולא להזכיר אותם. אני מחזיק בתפיסה שאם יקב מוכר את יינותיו, אז לחובבי היין יש הזכות גם לקרוא עליהם ביקורת שלילית. זה לא תמיד נעים, אבל גם פה, כשטעמתי נתקלתי ביינות שלא ממש ראויים לשתייה ויש בהם הרבה פגמים. כשמדובר על יקב חדש וצעיר שמייצר כמה מאות בקבוקים בלבד, החלטתי לומר להם את דעתי במקום, והבטחתי שהפעם לא אכתוב עליהם. אבל כשמדובר ביקב ותיק שמייצר הרבה יין, כאן מבחינתי אין פשרות ואין הנחות. בטח כשמדובר על יינות שאפילו היינן מסכים שהם לא תקינים, אבל בכל זאת הביא אותם לטעימה. לצערי היו רבים כאלה בטעימה הנוכחית.
תגובה אחת
שוב ושוב מצטיירת הסכמה מוחלטת בינינו על איכויות הייצור של דורון יצחקי. טעמת את הריזלינג 2013? כדאי!!!