במהלך השנה האחרונה ביצעו כ-88% מחברות המזון שיפורים תזונתיים ובריאותיים במוצריהן בהיקף של כ-300 מיליון שקל

השנה הושקו כ-2,700 מוצרים בעלי שיפורים תזונתיים ובריאותיים – גידול של 20%; מכירות המזון יגדלו השנה ריאלית ב-2.9% ויסתכמו בכ-45.5 מיליארד שקל

במהלך השנה האחרונה ביצעו כ-88% מחברות המזון שיפורים תזונתיים או בריאותיים במוצריהן, כמו הפחתה בכמות הכולסטרול והשומן, הפחתה ברמת הסוכר והנתרן, הפחתה בכמות השומנים הרוויים וצבעי המאכל. מגוון המוצרים כולל מוצרים עם תוספת של סיבים תזונתיים ומוצרים מעושרים בויטמינים וברכיבים טבעיים. בפיתוח מוצרים אלו הושקעו השנה כ-300 מיליוני שקלים.
כך אמר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון בהתאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית ליצור משקאות קלים (קוקה-קולה).

קוברובסקי ציין, כי 84% מחברות המזון שביצעו השנה השקעות בשיפורים אלה, השקיעו עד חצי מיליון דולר כל אחת, ו-16% השקיעו יותר מחצי מיליון דולר כל אחת.
בסה"כ השיקו השנה מפעלי המזון כ-2,700 מוצרים חדשים בעלי שיפורים בריאותיים – גידול של כ-20% לעומת 2005.
קוברובסקי הוסיף כי מגמה זו תימשך גם בשנה הבאה, וכי מסקר שערך איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים עולה כי 96% מפעלי מזון יבצעו ב-2007 שיפורים תזונתיים ובריאותיים.

סה"כ השיקה תעשיית המזון בשנת 2006 כ-3,500 מוצרים חדשים (גידול של 16% לעומת אשתקד). בפיתוח מוצרים אלו הושקעו השנה כ-380 מיליון שקל (גידול של 8% בהשוואה לשנת 2005).
בנוסף מתברר מהסקר כי 41% מחברות המזון מעורבות בפרוייקטים חינוכיים בנושא תזונה ואורח חיים מאוזן.

קוברובסקי טען כי פתרונות להשמנת היתר נמצאים בקיום דיאלוג ושיתוף פעולה אמיתי בין המערכת הפוליטית לכלל בעלי העניין, כולל כמובן תעשיית המזון.

יו"ר איגוד המזון הדגיש כי במסגרת פעילות תעשייני המזון לתזונה נבונה ואורח חיים מאוזן, השקיעו מפעלי המזון בשנת 2006 כ-250 מיליון שקל במחקר ופיתוח. זאת לעומת 230 מיליון שקל אשתקד.
איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים מתכוון לפעול לכך שמפעלי המזון יגדילו את השקעותיהם במחקר ופיתוח. תוך 5 שנים ניתן יהיה להכפיל את ההשקעות במו"פ בתעשיית המזון ולהגיע לכ-500 מיליון שקל.

לצורך כך קרא קוברובסקי לתעשייני המזון גם לנצל את תקציבי הסיוע של המדען הראשי לתעשייה המסורתית (העומד כיום על כ-100 מיליוני שקלים).

השנה יגיעו מכירות המזון לרשות הפלשתינאית לכ-390 מיליון שקל – ירידה של 3%, לעומת 2005, אם כי עדיין רחוק מהיקף המכירות של כ-600 מיליון שקל לשנה, כפי שהיה ערב האינתיפאדה. קוברובסקי קרא לממשלה לפעול להדדיות מלאה בתנועת סחורות המזון בין ישראל לרשות הפלשתינאית, תוך אכיפת חוקי סימון, ערכים תזונתיים, מע"מ, מס, תקנים, פיקדון וכו'.

בהתייחסו לשנת 2006, אמר קוברובסקי, כי מכירות המזון יגדלו השנה ריאלית ב-2.9% (לעומת אשתקד) ויסתכמו בכ-45.5 מיליארד שקל. בתוך כך- מכירות המזון לשוק המקומי יגדלו ב-2006 ריאלית ב-2.1% לעומת אשתקד ויסתכמו בכ-43.8 מיליארד שקל; יצוא המזון צפוי לגדול השנה בכ-4.1% דולרית ולהסתכם בכ-686 מיליון דולר.
עוד אמר, כי יבוא המזון צפוי לגדול השנה בכ-13.4% דולרית, לעומת 2005 ויסתכם בכ-1.18 מיליארד דולר.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר