בציר 2008: 45,000 טון ענבים יבצרו השנה בכרמי הארץ המשתרעים על 43,000 דונם

על פי נתוני המועצה לגפן היין בישראל, צפוי השנה יבול של מעל 45 אלף טון ענבי יין, יבול גבוה יותר משנה שעברה בה נבצרו 42 אלף טון ענבים. עונת הבציר תימשך עד סוף חודש אוקטובר.

צחי דותן, מנכ"ל המועצה לגפן היין בישראל, אומר כי כרמי היין משתרעים על שטח של 43 אלף דונם, וכי כ-3,000 דונם כרמי יין חדשים ניטעו לפני שנת השמיטה, אך עדיין אינם מניבים.
בשנה הקרובה מתוכננות נטיעות של עוד כ- 4,000 דונם כרמים בתום שנת השמיטה. ובשלוש השנים הקרובות יינטעו עוד כ- 10,000 דונם כרמי יין בישראל.

דותן אומר כי בתקופה זו של מחסור במים לחקלאות ורצון משרד האוצר לקצץ בידיים עובדות, בעיקר עובדים זרים, מציע ענף היין חיסכון במים ובכוח אדם. צריכת המים בכרם יין עומדת על 150-250 קוב בלבד לדונם, בניגוד למטעים וגידולים אחרים הזקוקים לכמות מים רבה יותר.
רוב העבודה החקלאית בכרם ובציר הענבים מתקיימת כיום בשיטת מיכון חדישה ומשוכללת ובמעט כוח אדם.

"בנוסף לחיסכון הגדול במים ובכוח אדם, קיימת התקשרות ארוכת טווח של החקלאים עם היקבים, עובדה המבטיחה יציבות הענף לאורך זמן ושמירה על קרקע חקלאית לאומית ולכן הגשנו בקשה למשרד החקלאות לתמיכה ועידוד ענף כרמי היין בישראל, בתמיכה של 25%-30% מענק לנטיעת כרמי יין. יש לציין כי שר החקלאות שלום שמחון ומנכ"לית המשרד יעל שאלתיאלי שוקלים תמיכות אלו לענף היין בחיוב. עלות ההקמה של דונם כרם יין עומדת על 12,000 ₪", אומר דותן.

כרמי היין בישראל משתרעים מרמת הגולן ועד דרום הנגב. אזורי הגידול העיקריים הם יהודה, ירושלים, גליל, גולן, זיכרון יעקב ובנימינה, נגב ואזור סיידון-גזר.

נתוני המועצה לגפן היין מראים על עלייה מתמדת בכל שנה בייצור היין – השנה מעל 35 מיליון בקבוקי יין, מהם 70% יינות אדומים ו- 30% יינות לבנים.
היקף יצוא היין הישראלי עומד על יותר מ-20% מכלל ייצור היין. השנה יסתכם היקף מחזור ענף היין בכ- 700 מיליון שקלים וייצוא היין יהיה כ- 30 מיליון דולר. מחצית מיינות היצוא מיוצאים כיום לארה"ב, והשאר לארצות אירופה.


בתמונה: ענבי סירה בכרם יראון. צילום: דני רובין






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה