בקרוב יצוינו אלרגנים על תוויות יינות בארה”ב

צרכנים עם אלרגיות למזון יוכלו בקרוב לאמת האם יינות מסוימים בטוחים להם לשתייה. במקביל יעמדו יקבים בארה”ב בפני דרישות בירוקרטיות מחמירות יותר והכבדת דרישות לפירוט על תוויות.

המשרד הפדראלי למיסוי וסחר אלכוהול וטבק (TTB) בארה”ב, פרסם הצעה הדורשת מיקבים להצהיר על תוויותיהם, האם נעשה שימוש באלרגנים כמו חלב, ביצים, דגים, פירות ים, אגוזים, חלב, בוטנים ופולי סויה (כמו גם רכיבים המופקים ממזונות אלה), בייצור של היינות.
המשרד פרסם גם תקנות ביניים עבור יצרנים המתנדבים להתחיל לפרסם אלרגנים על תוויותיהם.

השימוש במוצרים כמו חלבון ביצה וקזאין (פרוטאין חלב) נפוץ בעידון או הצללת יינות. בנוסף, יש טאנינים מסחריים מוכנים, אותם מוסיפים ליין, שמופקים ממקורות כמו ערמונים.

ההצעה דמה לצו של הרשות הפדראלית למזון, תרופות וקוסמטיקה, הדורש פרסום אלרגנים עיקריים אלה על תוויות של מוצרי מזון, והיא באה בתגובה ליותר מ- 8,000 פניות שהתקבלו ב- TTB על נושא זה ודומים לו.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה