מצרכים
(מתאים לתבנית בגודל 20X30)
400 גרם שוקולד מריר
400 גרם שוקולד חלב
400 גרם שוקולד לבן
200 גרם קמח
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר חום כהה
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
170 מ"ל מים
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
שקית אבקת אפיה
אופן הכנה
1. שוברים את השוקולד, כל סוג בנפרד, לחתיכות קטנות.
2. מכניסים לקערה או למערבל מזון 200 ג' שוקולד מריר, 200 ג' שוקולד חלב ואת תמצית הוניל.
3. השוקולד שנותר (200 גרם שוקולד מריר, 200 גרם שוקולד חלב, 400 גרם שוקולד לבן) מפוררים לחתיכות קטנות יותר ומקפיאים לפחות ל- 10 דקות.
4. מרתיחים בסיר קטן את החמאה, הסוכר והמים ושופכים את הנוזל הרותח על השוקולד הנמצא בקערה. מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. מוסיפים לקערה את הביצים, אחת אחת. לאחר הוספה של כל ביצה מערבבים היטב את תערובת.
6. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים הכל לתערובת אחידה.
7. מוציאים את השוקולד מהמקפיא ומוסיפים לבצק, מוסיפים את האגוזים ומערבבים הכל. מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים מיד לתנור שחומם מראש.
8. אופים כ- 20-25 דקות בחום של 160 מעלות.
להגשה
ניתן להפתיע ולהגיש חתיכת עוגה שחוממה מראש עם מעט גלידת וניל בצד.